Ο κώδικας δεοντολογίας στο Κατάρ: Τι επιτρέπεται και τι όχι στο Μουντιάλ 2022

0

Στη δημοσιότητα δόθηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας για τα γήπεδα που συνέταξε η FIFA για το Μουντιάλ 2022 του Κατάρ 2022. Πρόκειται για έναν κανονισμό που ισχύει για όλα τα μέρη του γηπέδου, και που αφορά όλους τους ανθρώπους που έχουν διαπιστεύσεις και εισιτήρια.

Βασικοί κανόνες

Ένας κώδικας για το Μουντιάλ 2022 που πρέπει να τηρείται αυστηρά και να ακολουθείται από όλους:

  • Πρόσβαση στο γήπεδο με έγγραφο ταυτότητας: Η πρόσβαση στα γήπεδα επιτρέπεται μόνο σε διαπιστευμένα άτομα ή σε όσους έχουν εισιτήρια. Επιπλέον, στην είσοδο πρέπει να προσκομίζεται ταυτότητά-διαβατήριο ή το «Hayya Card» που είναιτο έγγραφο ταυτοποίησης στην Πολιτεία του Κατάρ. Όλοι πρέπει να περάσουν κλοιούς ασφαλείας για να έχουν πρόσβαση στο γήπεδο.

Αντικείμενα που απαγορεύονται

Ο Κώδικας Δεοντολογίας καθορίζει επίσης τα αντικείμενα που απαγορεύονται αυστηρά στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όπως είναι λογικό, οποιοδήποτε όπλο, είτε μαχαίρι, ή άλλο αντικείμενο που μπορεί να θεωρηθεί βίαιο απαγορεύεται. Επίσης, εκρηκτικά, πυροκροτητές, καθώς και οποιοδήποτε αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο. Αυτό περιλαμβάνει ομπρέλες, κράνη κλπ. Επίσης οποιοδήποτε εργαλείο και ακόμη και οποιοδήποτε στοιχείο προστασίας σώματος ή ακόμα και κορσές, εκτός αν υποβληθεί ιατρική γνωμάτευση. Περιλαμβάνει επίσης αλεξίσφαιρο γιλέκο ή παρόμοια προστασία που χρησιμοποιείται σε πολεμικές τέχνες ή extreme sports.

Μπούρκα και ηλεκτρονικά τσιγάρα

Αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, ότι επιτρέπεται η μπούρκα ή κάτι παρόμοιο που χρησιμεύει για την κάλυψη του προσώπου για θρησκευτικούς λόγους, ιατρικές μάσκες ή προστατευτικά γυαλιά. Μέσα σε αυτόν τον ευρύ κατάλογο απαγορευμένων στοιχείων, η FIFA περιλαμβάνει οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Επιτρέπονται μόνο ηλεκτρονικά τσιγάρα. Επίσης κανένα ζώο δεν μπορεί να εισέλθει εκτός από αυτά που βοηθούν τους ανθρώπους που το χρειάζονται.

Όχι στο αλκοόλ

Το αλκοόλ, εκτός από δοχεία των 100 χιλιοστόλιτρων (1 λίτρο= 1000 χιλιοστόλιτρα) και για λόγους υγείας, θα απαγορεύεται πλήρως. Το ίδιο με οποιοδήποτε άλλο υγρό που υπερβαίνει αυτό το όριο εκτός από το βρεφικό γάλα ή το αποστειρωμένο νερό. Όλα τα τρόφιμα απαγορεύονται εκτός από αυτά που αγοράζονται μέσα στο γήπεδο και αυτά που είναι απαραίτητα για μωρά ή μικρά παιδιά. Απαγορεύονται επίσης όλα τα είδη ναρκωτικών, ναρκωτικών ή διεγερτικών προϊόντων εκτός από αυτά με ιατρική συνταγή. Φάρμακα εγκεκριμένα από την κυβέρνηση του Κατάρ μπορούν επίσης να εισαχθούν, εφόσον βρίσκονται εντός των επτά επιτρεπόμενων ορίων.

Πολιτικό υλικό

Πολύ αυστηρός ο κανονισμός επίσης σε κάθε υλικό, όπως σημαία, πανό ή οποιοδήποτε άλλο είδος που έχει πολιτικό ή μεροληπτικό περιεχόμενο λόγω φυλής, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικής, σεξουαλικού προσανατολισμού κ.λπ. Επιτρέπονται κοντάρια σημαίας, εφόσον δεν είναι εύφλεκτα και δεν υπερβαίνουν το ένα μέτρο σε μήκος και ένα εκατοστό σε διάμετρο. Απαγορεύεται οποιοδήποτε προϊόν για εμπορικούς σκοπούς.

Ηλεκρονικές συσκευές και «βουβουζέλες»

Το εκτεταμένο τμήμα των απαγορευμένων αντικειμένων τελειώνει με ηλεκτρονικές συσκευές. Οποιοδήποτε ραδιοηλεκτρονικό όργανο ή όργανο ραδιοσυχνοτήτων που θα μπορούσε να απειλήσει τα σήματα της αναμετάδοσης θα απαγορεύεται πλήρως. Οποιαδήποτε συσκευή δεν μπορεί να περάσει μέσα από το σαρωτή με μέτρηση μεγαλύτερη από 60×40 εκατοστά. Και τα θορυβώδη όργανα που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Όπως για παράδειγμα οι περίφημες βουβουζέλες από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότια Αφρική.

Τέλος, διευκρινίζεται, ότι τα αναπηρικά αμαξίδια μπορούν να βρίσκονται μόνο στον καθορισμένο χώρο και ότι δεν μπορούν ποτέ να υπερβούν την ταχύτητα των 6 χιλιομέτρων την ώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ