ΠΑΟΔΗΒ: Ακύρωση προγραμματισμένης συναυλίας με τους ONIRAMA και τον Κώστα Μακεδόνα

0

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τον ΠΑΟΔΗΒ: «Με λύπη μας ενημερωθήκαμε (31/08/2022) από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής, τρεις ημέρες πριν την προγραμματισμένη συναυλία με τους ΟΝΙΡΑΜΑ και με την συμμετοχή του Κώστα Μακεδόνα  το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022, ότι η συναυλία «δεν δύναται να πραγματοποιηθεί».

Η εν λόγω συναυλία ήταν η μοναδική που είχε δοθεί στο Δήμο μας από την Περιφέρεια Αττικής εν΄ όψει του πολιτιστικού καλοκαιριού και είχε εγκριθεί, (σ.σ απόφαση με αριθμό 98 της 11η Συνεδρίασης), από την Επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού στις 26/5/2022.

Για το λόγο αυτό και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων είχε προβεί σε προσαρμογή του προγράμματος του 33ου Φεστιβάλ «Μουσικές και Θεατρικές Διαδρομές», έτσι ώστε η συγκεκριμένη συναυλία να πραγματοποιηθεί στην ανωτέρω ημερομηνία και κατόπιν της επιστροφής στην πόλη μας των εκδρομέων του καλοκαιριού.

Είναι προφανές ότι η εξέλιξη αυτή ανατρέπει παντελώς τον προγραμματισμό του Οργανισμού μας, καθώς παραμένει χωρίς εκδήλωση μία ημερομηνία που είχε ζητηθεί από άλλες παραγωγές, καθώς είναι προνομιακή από άποψης προσέλευσης για το Φεστιβάλ του Δήμου μας, προκαλώντας παράλληλα απογοήτευση στους κατοίκους της πόλης μας,

που συμμετέχουν ενεργά στα πολιτιστικά της δρώμενα.

Δυστυχώς στην επιστολή δεν αναφέρονται οι λόγοι  «αδυναμίας πραγματοποίησης της συναυλίας» και είναι προφανές ότι η αόριστη αναφορά για «επιφύλαξη για τον χρόνο πραγματοποίησής της» είναι τουλάχιστον ασαφής και ανεπαρκής και προφανώς γίνεται για την απόσβεση των αντιδράσεων και όχι με πραγματική πρόθεση και διάθεση μελλοντικής  υλοποίησης.

Ποτέ έως σήμερα δεν έχει αντιμετωπιστεί με τόση προχειρότητα ο Πολιτισμός από  τα αρμόδια Γραφεία Περιφέρειας Αττικής  , ειδικά το τρέχον έτος με την άρση των περιορισμών για την αποτροπή της πανδημίας του Covid19, όταν οι πολίτες έχουν απόλυτη ανάγκη τη συμμετοχή σε δράσεις πολιτισμού, κλονίζοντας εύλογα, την εμπιστοσύνη  τους  προς το Δήμο Βριλησσίων και τους καλλιτέχνες και ανατρέποντας τα σχέδια όσων είχαν προγραμματίσει να παρευρεθούν στη συναυλία.

Κατόπιν των ανωτέρω εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για το ανωτέρω συμβάν και ελπίζουμε σε μελλοντική αποφυγή τέτοιων δυσάρεστων περιστατικών που εκθέτουν πρωτίστως την Περιφέρεια Αττικής και κατόπιν τον Πολιτιστικό & Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Βριλησσίων. έναντι των πολιτών τους οποίους έχουμε ταχθεί να υπηρετούμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ