Παπάγος – Χολαργός: Παρουσιάστηκε το πολυεπίπεδο έργο για το έτος 2023

0

Στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε ο Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2023.

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος έκανε αναφορά στο έργο της Δημοτικής Αρχής, σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής του τόπου. Στα οικονομικά, στο περιβάλλον, στην καθαριότητα, στις υποδομές, στα την παιδεία, την κοινωνική μέριμνα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, κλπ

Στην ομιλία του ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε πως όσα σημαντικά επιτεύχθηκαν ήταν αποτέλεσμα συλλογικής και επίμονης εργασίας.

Ο Δήμαρχος είπε μεταξύ άλλων: «Το 2023 για τον Δήμο μας χαρακτηρίζεται από την διευθέτηση μιας σειράς χρόνιων ζητημάτων. Η επιμονή μας όλα τα προηγούμενα χρόνια να μην αφήσουμε κανένα θέμα στην τύχη του, να ξεπερνάμε με υπομονή κάθε εμπόδιο για να φτάσουμε στο στόχο μας, ανταμείφθηκε με την παράδοση εντός του 2023 νέων έργων και υποδομών που συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

Στον τομέα των οικονομικών, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αύξηση των εσόδων σε ποσοστό 13,5 %, παρά την πίεση που δέχονται οι Δήμοι τα τελευταία χρόνια, όπως οι αναθεωρήσεις τιμών των τεχνικών έργων, στο πλαίσιο των οποίων ο Δήμος πλήρωσε 410.000,00 ευρώ.

Επιπλέον το 2023 χαρακτηρίζεται από την πολύ καλή απόδοση στην απορρόφηση πόρων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Το 2022 απορροφήθηκαν 618.527,70 ευρώ ενώ το 2023 απορροφήθηκαν 2.684.819,49 ευρώ.

Υλοποιήθηκαν 21 μεγάλα έργα και μελέτες

Κτίριο Πολυιατρείων – ΚΑΠΗ στην Κοινότητα Παπάγου
Γήπεδο Ποδοσφαίρου Παπάγου «Σπύρος Βαρυπάτης»
Γήπεδο Ποδοσφαίρου στο Αθλητικό Κέντρο Χολαργού «Α. Πολύδωρας»
Ασφαλτοστρώσεως οδών
Ενεργειακή αναβάθμιση 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού
Στατική και Ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Παιδικού Σταθμού Χολαργού «Σοφοκλής Μαντάς»
Στατική ενίσχυση γυμναστηρίου ΕΑΚ Παπάγου
Ολική ανάπλαση της Πλατείας Φλωρίνης Παπάγου
Δημιουργία Περιβαλλοντικού Πάρκου
Έργα στα σχολεία ύψους 1.500.000,00 ευρώ
Αναβάθμιση των 2 ΚΕΠ
Ανακατασκευή πεζοδρομίων
Έργο οδικής ασφάλειας – Κόμβος Μπλέσσα και Αργυροκάστρου
Έργο οδικής ασφάλειας – ανάπλαση οδών Ζακυνθινού, Ιωνίας και Νευροκοπίου
Ολοκληρώθηκαν ή οδεύουν προς ολοκλήρωση μελέτες για

Τη βιοκλιματική ανάπλαση του παραδρόμου της Λ. Μεσογείων
Το 4ο Νηπιαγωγείο και το 4ο Δημοτικό Παπάγου
Το 6ο Δημοτικό Χολαργού στο κτίριο επί της οδού Κλειούς
Την αναβάθμιση Σταθμού Μεταφόρτωσης
Ολοκληρώθηκε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Παπάγου, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου.
Προχωράει το έργο ενίσχυσης της μικροκινητικότητας, με την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρικών ποδηλάτων, καθώς και η εγκατάστασης των πρώτων σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
Η Κοινότητα Παπάγου απέκτησε για πρώτη φορά Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Δήμαρχο στο έργο της Δημοτικής Αρχής στον τομέα του περιβάλλοντος με στοχευμένες δράσεις αναδάσωσης και νέων φυτεύσεων, με μείωση των απορριμμάτων που αποθέτει ο Δήμος στη Φυλή και αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης.

Επίσης αναφέρθηκε, στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στην Κοινωνική Μέριμνα, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό και γενικότερα στην αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών του Δήμου, ευχαριστώντας τους εργαζόμενους, που πολλές φορές υπερβαίνουν τον εαυτό τους.

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος είπε:

Γι ‘ αυτό όμως που είμαι πραγματικά περήφανος είναι ότι ως διοίκηση, ως παράταξη δεν μπήκαμε στον πειρασμό λόγω του προεκλογικού κλίματος να στρογγυλέψουμε ή να αντιστρέψουμε τις απόψεις μας για να γίνουμε αρεστοί. Παρά το γεγονός ότι οι ενέργειες και τα έργα της διοίκησής μας συχνά συκοφαντήθηκαν, παραμείναμε προσηλωμένοι στο σχέδιό μας.

Είμαι περήφανος που ως παράταξη υπηρετήσαμε την αλήθεια, δεν κοιτάξαμε το εκλογικό ποσοστό, αλλά το συμφέρον της πόλης. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Και θα απαντάμε κάθε φορά με το έργο μας. Όπως πράττουμε για τρεις συνεχόμενες θητείες που μας έχουν εμπιστευτεί οι δημότες μας.

Άλλωστε τελικά γι’αυτό μας κρίνουν οι πολίτες, για το έργο μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ