Περιστατικό σχολικού εκφοβισμού : Τύλιξαν με πετονιά τον λαιμό μαθητή-Οι 15χρονοι δράστες γελούσαν κατά τη διάρκεια της πράξης

0

 

«Τον περικύκλωσαν, τον ακινητοποίησαν και χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, τύλιξαν γύρω από το λαιμό του νήμα πετονιάς, αποπειράθηκαν να το τυλίξουν σε όλο του το σώμα, προξενώντας σωματικές βλάβες στην περιοχή του λαιμού. Κατά τη διάρκεια της πράξης γελούσαν σε βάρος του…».
Αυτές είναι οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την υπόθεση με το άγριο bullying με θύμα τον 15χρονο μαθητή στο ιδιωτικό σχολείο, όπως προκύπτουν μέσα από τη δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.
Μια φρικτή ιστορία που έλαβε χώρα μέσα σε σχολική μονάδα, με τον 15χρονο μαθητή να δέχεται το βασανιστήριο από την παρέα των έξι συμμαθητών του, ανάμεσα τους και ένα κορίτσι!
Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι, το σκηνικό του τρόμου στήθηκε ως εξής: «Κατά το πρωινό ημερήσιο πρόγραμμα της 31ης Μαρτίου 2023 και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, οι ανωτέρω ανήλικοι ευρισκόμενοι εντός της σχολικής αίθουσας, ενεργώντας από κοινού, περικύκλωσαν και ακινητοποίησαν τον ανήλικο συμμαθητή τους και καταγγέλλοντα, και στη συνέχεια μην μπορώντας ο ίδιος να αντιδράσει, χρησιμοποιώντας νήμα πετονιάς, τον τύλιξαν με αυτό στο λαιμό του, ενώ αποπειράθηκαν να το τυλίξουν σε όλο του το σώμα, προξενώντας σε αυτόν, σωματικές βλάβες στην περιοχή του λαιμού. Κατά την διάρκεια της πράξης οι ανωτέρω ανήλικοι γελούσαν σε βάρος του, ενώ υπήρχαν και άλλα παιδιά στην αίθουσα που παρακολουθούσαν την πράξη.
Απογευματινές και βραδινές ώρες 1ης Απριλίου 2023, έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών της υπηρεσίας μας, εντοπίστηκαν και οδηγήθηκαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων τέσσερις ανήλικοι (σ.σ ανάμεσα τους και η μαθήτρια), οι οποίοι και συνελήφθησαν για τις ανωτέρω πράξεις. Οι άλλοι δύο παρά τις αναζητήσεις δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του στο πλαίσιο του αυτοφώρου».
Οι ανήλικοι, αφού εξετάστηκαν από τους αστυνομικούς και έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις, αφέθηκαν ελεύθεροι: «Για τα προαναφερόμενα, ενημερώθηκε τηλεφωνικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αρμόδια για θέματα ανηλίκων, η οποία παρήγγειλε την μη τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας και την άμεση υποβολή της δικογραφίας καθώς και την διενέργεια αυστηρών συστάσεων στους γονείς και στους ανήλικους. Οι ανήλικοι αφού εξετάστηκαν σχετικά, αποχώρησαν συνοδευόμενοι από τους γονείς τους».
Σε ό,τι έχει να κάνει με το θύμα, ο 15χρονος μαθητής ο οποίος βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση εξετάστηκε μετά από σχετική παραγγελία από ιατροδικαστή όπου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, τα ευρήματα στο σώμα του «κουμπώνουν» με την καταγγελία: «Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση του ανήλικου, όπου διαπιστώθηκαν επιφανειακά τραύματα, συμβατά με τις καταγγελλόμενες πράξεις».
Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ