Άγρια επίθεση στο Πανεπιστήμιο Πάτρας: Ξυλοκόπησαν και πέταξαν μπογιές σε τρανς φοιτητή

0
Οι «νταήδες» τον εγκατέλειψαν τρέχοντας

 

Ένα πρωτοφανές περιστατικό επίθεσης με θύμα νεαρό φοιτητή σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Ομάδα φοιτητών επιτέθηκε στον νεαρό ο οποίος είναι τρανς. Μάλιστα οι δράστες, όχι μόνο τον χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές, αλλά του έριξαν και μπογιές σε διάφορα σημεία του σώματός του.
Σφάδαζε από τους πόνους
Ο νεαρός σφάδαζε από τους πόνους και τελικά οι «νταήδες» τον εγκατέλειψαν και απομακρύνθηκαν τρέχοντας, όπως μεταδίδει το tempo24.gr, επικαλούμενο την εφημερίδα «Αχαΐκή Πολιτεία».
Το περιστατικό συνέβη στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη φοιτητική κοινότητα. Μάλιστα ενώ γυναίκες – μέλη συλλογικότητας στο Πανεπιστήμιο ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας και… προειδοποίησης.
Σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστο Μπούρα «πριν δύο εβδομάδες με ενημέρωσε η πρόεδρος του τμήματος ότι έγινε επίθεση σε βάρος φοιτητή. Ωστόσο ο φοιτητής που δέχθηκε την επίθεση αρνήθηκε να επικοινωνήσει μαζί μου. Ξέρω ότι μίλησε με την πρόεδρο του τμήματος και την πρόεδρο της επιτροπής ισότητας φύλων».
Κατά τον πρύτανη «το περιστατικό δεν έχει τη βαρύτητα που περιγράφουν, δεν έχει τραυματιστεί τόσο βαριά ο φοιτητής. Παρόλα αυτά είναι γεγονός φασιστικής επίθεσης που καταδικάζεται από την πρυτανεία».
Ερωτηθείς διευκρίνισε ότι η επίθεση έγινε εντός του πανεπιστημίου «ενώ ο φοιτητής πήγαινε σε μάθημα. Του είπα έστω και ανώνυμα να κάνει καταγγελία για να κάνουμε κινήσεις δικαστικές αλλά αρνήθηκε να με συναντήσει».
Πηγή: protothema

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ