Ο Δήμος Πετρούπολης, μέσω της Διεύθυνσης Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, θα πραγματοποιήσει Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου και έγκυρης ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, που εστιάζει στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, της πρόληψης και της επιτυχούς αντιμετώπισής της.

Η κοινωνική αυτή πρωτοβουλία απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Οι εξετάσεις μέτρησης της οστεοπόρωσης θα διεξαχθούν στο «ΚΕΠ Υγείας» του Δήμου Πετρούπολης, επί των οδώνΚωνσταντινουπόλεως και Βούτσαλη (πλησίον Α΄ ΚΑΠΗ), κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, κατά τις ώρες 10:00 – 13:00, υπό την ιατρική επίβλεψη τηςΕνδοκρινολόγου κας Μαρίας Τριανταφυλλοπούλου.

Για αιτήσεις & πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή), στο τηλέφωνο: 210 5062522, κατά τις ώρες 09.00 – 13.00.

Επισημαίνεται ότι για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους, να παρακολουθούν θέματα υγείας, ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τον 3ο κύκλο Προληπτικών Εξετάσεων Οστεοπόρωσης που διοργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης μέσω του ΚΕΠ Υγείας, αφού κατά τη διάρκεια των δύο κύκλων που προηγήθηκαν εξετάστηκαν περίπου 350 συμπολίτες μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here