Πλεύρης: Από 1η Ιανουαρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί επιστρέφουν ούτως ή άλλως στη δουλειά τους

0

Το αργότερο την 1η Ιανουαρίου 2023 αναμένεται να επιστρέψουν στις δουλειές τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ανακοίνωσε την Τρίτη (29/11) ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ακόμη και αν δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ.

Όπως εξήγησε, «ήδη έχουμε λάβει υπόψη μας την απόφαση του ΣτΕ για να δούμε πώς θα εφαρμοστεί. Θα εφαρμοστεί αν και εγώ θεωρώ ότι είναι επικίνδυνη για την δημόσια υγεία».

Ο ίδιος εξήγησε ότι η απόφαση θα εφαρμοστεί άμεσα, αφού λάβουμε όλα τα μέτρα, ώστε να υπάρχει αυστηρό πρωτόκολλο για επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μάλιστα, τόνισε ότι το μέτρο της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών έληγε στις 31 Δεκεμβρίου και μετά την απόφαση του ΣτΕ, το υπουργείο Υγείας δεν θα προχωρήσει στην ανανέωσή του.

Απεργία για το νομοσχέδιο Γκάγκα έκανε μόνο το 2% των γιατρών του ΕΣΥ
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο Γκάγκα, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τις ενώσεις επαγγελματιών υγείας, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι μόνο το 2% των γιατρών του ΕΣΥ συμμετείχε στην πρώτη ημέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων.

«Το νομοσχέδιο έχει τρεις βασικές ρυθμίσεις που αφορούν στους γιατρούς. Η τρίτη, η οποία προκαλεί και τη μεγαλύτερη αντίδραση σε όσους διαμαρτύρονται, που είναι μία ιδεοληπτική αντίδραση, είναι ότι προκειμένου να κάνουμε ελκυστικό και πάλι το ΕΣΥ στους γιατρούς πέρα από τη μισθολογική αύξηση δίνουμε μία δυνατότητα σε όσους εξαντλούν όλο το πρόγραμμα της εργασίας στο ΕΣΥ, δηλαδή συμμετέχουν και στις εφημερίες και κάνουν συγκεκριμένο αριθμό ιατρικών πράξεων, να μπορούν ήπια μια φορά την εβδομάδα να έχουν και ιδιωτικό έργο», ανέφερε ο υπουργός Υγείας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ