Πόρος: Δεν προσήλθαν οι κυβερνητικοί βουλευτές στην ανοιχτή συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα της περιοχής

0

Ούτε ένας από τους 5 κυβερνητικούς βουλευτές δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Πόρου για συζήτηση των θεμάτων της υγείας, του αθλητισμού, της πυροπροστασίας και της ΠΟΑΥ (ιχθυοτροφεία) στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε -τελικά μόνο με τους δημότες- το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο κτήριο Συγγρού στον Πόρο.
Είναι η δεύτερη φορά που οι κυβερνητικοί βουλευτές της περιοχής δεν ανταποκρίνονται σε κάλεσμα του Δήμου για συζήτηση των σοβαρών θεμάτων του νησιού που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Κυβέρνησης (σε αντίστοιχη ανοιχτή συζήτηση στις 21.5.2022 για το θέμα της Π.Ο.Α.Υ. είχε προσέλθει μόνο ο κ. Χρ. Μπουτσικάκης). Επιπλέον, ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης έχει αποστείλει στους κυβερνητικούς βουλευτές μία επιστολή στις 12.5.2022 με την οποία αναφέρεται στα ίδια κρίσιμα προβλήματα και ζητά την παρέμβασή τους, καθώς και δύο επιστολές στις 25.5.2022 και στις 30.5.2022 με την οποία ζητάει την βοήθεια τους για το θέμα των Π.Ο.Α.Υ. Καθώς οι βουλευτές δεν απάντησαν σε καμία από τις επιστολές αυτές, ο Δήμαρχος διοργάνωσε την πρόσφατη συνάντηση, στην οποία τους προσκάλεσε έναν μήνα νωρίτερα, προσδιορίζοντας την ατζέντα της και την ακριβή ώρα της (16:00 ώστε να είναι δυνατή η αυθημερόν μετάβαση στο νησί). Σημειώνεται ότι και τις δύο φορές οι κύριοι Κ. Κατσαφάδος και Ν. Μανωλάκος απέστειλαν επιστολές με τις οποίες ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να παραστούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και δήλωσαν τη συμφωνία τους με τις θέσεις του Δήμου.

Είναι προφανές ότι η αδυναμία προσέλευσης σε ένα κάλεσμα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων θα μπορούσε να γίνει πιστευτή και σεβαστή. Όμως, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη και μαζική δεν είναι σύμπτωση. Είναι προφανές ότι η επιλογή της δημοτικής αρχής να μην βάζει κάτω από το χαλί τα διαχρονικά προβλήματα που καταδυναστεύουν το νησί και η συνεχής πίεση προς την Κυβέρνηση και τους βουλευτές της να τα επιλύσουν, τους φέρνει σε τόσο δύσκολη θέση, που προτιμούν να εκτίθενται με το να κρύβονται, παρά να εκτεθούν με το να βρεθούν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους. Η δημοτική αρχή Πόρου θα φέρει έως το τέλος του έτους στο Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένες προτάσεις για τους τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να αντιδράσουν ο Δήμος και οι κάτοικοι του Πόρου στα δεδομένα αυτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ