Μαζικές συλλήψεις πραγματοποίησε η ρωσική αστυνομία την Τετάρτη σε πολλές ρωσικές πόλεις σε διαμαρτυρίες που έγιναν για την επιστράτευση επιπλέον 300.000 εφέδρων από τον Πούτιν.

Σύμφωνα με ανεξάρτητες ρωσικές οργανώσεις οι συλλήψεις ήταν τουλάχιστον 1386 και αφορούν σε 38 πόλεις. Σε αρκετές από αυτές ασκήθηκε βία εναντίον των διαδηλωτών, ενώ είναι ενδεικτικό ότι οι δυνάμεις στην Αγία Πετρούπολη χρησιμοποίησαν ρόπαλα προκειμένου διαλύσουν το πλήθος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ОВД-Инфо (@ovdinfo)

Όπως αναφέρουν καταγγελίες τα φύλλα πορείας επιδίδονταν ακόμα και μέσα σε αστυνομικά τμήματα σε συλληφθέντες.

Από την Τετάρτη, τέλος, αναφέρεται ότι πολλοί Ρώσοι σπεύδουν να εγκαταλείψουν τη χώρα αρνούμενοι να πολεμήσουν κάτι που αποτυπώνεται στις αυξημένες πωλήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ОВД-Инфо (@ovdinfo)

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters ορισμένες εταιρείες ζήτησαν από τους υπαλλήλους να παράσχουν επειγόντως λεπτομέρειες για τη στρατιωτική τους θητεία.

“Έχουμε ήδη υπαλλήλους που έχουν λάβει κλήσεις για αύριο. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι πιθανό να κληθούν το πρωί και να μην μπορούν να εργαστούν την επόμενη μέρα”, ανακοίνωσε μια μεγάλη εταιρεία στους υπαλλήλους.

Στο μετρό της Μόσχας, άνδρες μελετούν τα έγγραφα και στους δρόμους, ορισμένοι κάτοικοι ανησυχούσαν για τη μεγαλύτερη κλιμάκωση της σύγκρουσης από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από σχεδόν 7 μήνες.

Στο Κουρσκ, η σύζυγος ενός στρατιώτη είπε οτι δεν αφήνουν τον κόσμο να φύγει από την πόλη. “Υπάρχουν αστυνομικοί παντού, που ελέγχουν κάθε αυτοκίνητο. Εάν οδηγεί γυναίκα της ζητούν να ανοίξει το χώρο αποσκευών. Αν ο άντρας είναι από το Κουρσκ, τον αναγκάζουν να γυρίσει πίσω”.

Στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram δημιουργήθηκε κανάλι στο οποίο γνωστοποιούνται τα μέρη όπου έχουν εντοπιστεί αξιωματικοί στρατολόγησης και μέσα σε λίγη ώρα συγκέντρωσε περισσότερους από 13.000 συνδρομητές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here