Σημαντικές αλλαγές στο ΑΣΕΠ: Έρχεται γραπτός διαγωνισμός για τις μόνιμες θέσεις εργασίας

0

Για πρώτη φορά οι θέσεις μόνιμου προσωπικού και προσωπικού αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) κατηγοριών Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) θα πληρωθούν φέτος μέσω πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ

Μέσω του πρώτου αυτού διαγωνισμού αναμένεται να καλυφθούν και εκκρεμότητες στις προσλήψεις παρελθόντων ετών, κυρίως του 2020 και του 2021.

Ωστόσο, το ποιες ακριβώς θέσεις θα καλυφθούν με τον διαγωνισμό – και ποιες θα συνεχίσουν να καλύπτονται με προκηρύξεις – αναμένεται να έχει ξεκαθαριστεί περί τα τέλη Μαΐου.

Σύμφωνα με στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών, «το 2023 πλέον θα ξεκινήσει με όλες τις εκκρεμότητες των προηγούμενων ετών καλυμμένες με αποτέλεσμα να έχουμε έναν καθαρό ετήσιο κύκλο στελέχωσης απαλλαγμένο από αγκυλώσεις του παρελθόντος».

 Πάνω από 15.800 προσλήψεις

Υπενθυμίζεται, πως για το 2022 το υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε συνολικά 15.836 προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την κάλυψη θέσεων σε στρατιωτικές και παραγωγικές σχολές, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του υπουργείου Υγείας, καθώς και στο διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των φορέων της κεντρικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επιπλέον, για πρώτη φορά εντάχθηκε στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων και το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου/συμβάσεων μίσθωσης έργου, ο σχετικός αριθμός του οποίου διαμορφώνεται για φέτος στις 25.344 θέσεις εργασίας που θα κατανεμηθούν στα υπουργεία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ