Σουμάχερ: Η πρώτη συνέντευξη μετά το ατύχημα

0
Μέχρι που φτάνει το όριο της… ευφάνταστης δημοσιογραφίας είναι στο κριτήριο του κέθε Μέσου και φυσικά των στελεχών του…
Οι Αγγλοσάξωνες διδάσκουν αυτού του είδους τη Δημοσιογραφία με τους Γερμανούς να ακολουθούν, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις με ανατριχιαστικό, έως και… φιλοαιματηρό τρόπο.
Για παράδειγμα το εβδομαδιαίο περιοδικό «Die Aktuelle» που αποφάσισε να φιλοξενήσει μία… συνέντευξη του Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ αυτός εδώ και επτά χρόνια βρίσκεται σε κώμα…
Φυσικά πρόκειται για μία ευφάνταστη, εικονική.. συνέντευξη.
«Η Πρώτη Συνέντευξη, Παγκόσμια Αίσθηση» με βαριά γράμματα στον τίτλο του πρωτοσέλιδου και με τον υπότιτλο «απατηλά αληθινή», θέλοντας να μαζέψει τα αμάζευτα.
Στο θέμα χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως «η ζωή μου έχει αλλάξει τελείως» «Εδώ είναι – η απίστευτη συνέντευξη!», «Με λυτρωτικές απαντήσεις στα πιο καυτά ερωτήματα που ρωτούσε όλος ο κόσμος εδώ και τόσο καιρό» και άλλα ανατριχιαστικά, μη άξια προς αναφορά.

Χαρακτηριστικό το σχόλιο άλλου Γερμανικού ΜΜΕ για την απόφαση αυτή του περιοδικού:
“Δεν πρέπει να αναμένει κάποιος πολλά από το περιοδικό “Die Aktuell” και τη συντακτική ομάδα, μάλλον τίποτα, και σίγουρα όχι κάτι σαν ευπρέπεια ή ειλικρίνεια. Η εφημερίδα επανειλημμένα προσελκύει την προσοχή με ψέματα και χειραγωγημένες ιστορίες, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, έχουμε ήδη αναφέρει περισσότερες φορές – αλλά αυτή η ιστορία εδώ είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό παράδειγμα, ακόμη και για το “Die Aktuell”.
Πριν από δέκα χρόνια τον Δεκέμβριο, ο Μίκαελ Σουμάχερ υπέστη ένα σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια σκι. Από τότε, ο πρώην οδηγός αγώνων δεν έχει κάνει δημόσιες εμφανίσεις και δεν είναι γνωστή η τρέχουσα κατάσταση της υγείας του. Η οικογένειά του έχει αποφασίσει να τον προστατεύσει και να διατηρήσει την ιδιωτικότητά του. Παρά την επιθυμία της οικογένειάς του, πολλά μέσα ενημέρωσης, ιδίως τα tabloids, προσπαθούν να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάστασή του. Ωστόσο, οι οπαδοί του Σουμάχερ έχουν δικαίωμα στην ιδιωτικότητα και οφείλουμε να σεβαστούμε την επιθυμία της οικογένειάς του για απορρήτου.”…
Πηγή: protothema.gr, newsauto.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ