Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας

0

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τη Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτή και τον Αντώνη Αντανασιώτη, μέλος του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ, συναντήθηκε στα γραφεία της ΚΟ στη Βουλή με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ), αποτελούμενη από τους Γιώργο Διαμάντη, Στρατή Δουνιά και Μαριάνθη Μισαηλίδου, μέλη του ΔΣ.

Οι εκπρόσωποι της ΟΔΥΕ έθεσαν στη συζήτηση τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν τον νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, που σχεδιάζει η κυβέρνηση, την υλικοτεχνική υποδομή και ασφάλεια των δικαστικών κτηρίων, την υποστελέχωσή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως ανέφεραν, στο Πρωτοδικείο της Αθήνας το 40% των οργανικών θέσεων είναι κενές. Ταυτόχρονα, ανέδειξαν την ανάγκη διενέργειας ειδικού διαγωνισμού για την κάλυψή τους, όπως και τα μισθολογικά τους ζητήματα και το αίτημα για την επαναφορά του επιδόματος ειδικών συνθηκών.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, από την πλευρά της εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της συνολικά στις αντιδραστικές αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στον χώρο της Δικαιοσύνης, όπως με τον νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, το αντιδραστικό νομοθετικό έκτρωμα των Ποινικών Κωδίκων κ.ά., και δήλωσε παράλληλα τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων.

Τόνισε, τέλος, ότι χρειάζεται κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων στον χώρο της Δικαιοσύνης μαζί με τον λαό για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ