Την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα υποδέχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2022 στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Ελένη Λιάκου και η αναπληρωτής Δημάρχου και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Χρυσούλα Κουράση.
Τόσο από τον Δήμο Φυλής όσο και από την πλευρά της Υφυπουργού εκφράστηκε η βούληση για στενή και διαρκή συνεργασία με στόχο τη στήριξη των γυναικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα ενδοοικογενειακής ή έμφυλης βίας, τις άνεργες γυναίκες, τις μονογονεϊκές οικογένειες κ.α.

Η Υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα ενημέρωσε αναλυτικά τον Δήμαρχο και τις συνεργάτιδες του για τα σημαντικά προγράμματα που «τρέχει» αυτή την περίοδο το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως είναι οι «Νταντάδες της γειτονιάς» που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των εργαζόμενων γονέων και κυρίως των γυναικών, η δωρεάν νομική βοήθεια σε γυναίκες θύματα βίας και το έργο για τη δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών εντός των επιχειρήσεων που πρόκειται σύντομα να ανακοινωθεί και να τεθεί σε εφαρμογή.

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Χρυσούλα Κουράση από την πλευρά της ενημέρωσε την Υφυπουργό για τη δράση της νέας δομής του Δήμου, όπως και για τη Λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου κατά της βίας των Γυναικών που λειτουργεί στο δήμο Φυλής και συμφώνησαν στην έναρξη ουσιαστική συνεργασίας.

Η κ. Μ. Συρεγγέλα εξάλλου, αποδέχθηκε με χαρά την πρόκληση να συμμετέχει στη μεγάλη και σημαντική εκδήλωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, με τίτλο «Σπάσε τη Σιωπή!» που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Νοεμβρίου 2022, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών.

Η Αντιδήμαρχος Ελένη Λιάκου καλωσόρισε κι εκείνη από την πλευρά της την Υφυπουργό δίνοντας τη δέσμευση να στηρίξει ολόπλευρα τις πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ενδυνάμωση των γυναικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Τέλος, ο Χρήστος Παππούς υπογράμμισε πως ο Δήμος Φυλής είναι έτοιμος να στηρίξει και να υλοποιήσει προγράμματα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα συνδημοτών και οικογενειών που βιώνουν ανεργία, φτώχεια ή οποιαδήποτε μορφή βίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here