Τουρισμός: Περισσότερους από 1 εκατομμύριο ταξιδιώτες στην Ελλάδα την επόμενη σεζόν οι απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ

0

 

Η ενημέρωση του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια

Ταξιδιώτες από Αμερική όλο τον χρόνο στην Ελλάδα

«Καθώς θα εξελίσσονται ο χειμώνας και η άνοιξη, θα προστίθενται και άλλες πτήσεις» είπε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι η τελευταία απευθείας πτήση της προηγούμενης σεζόν από ΗΠΑ ήταν στις 10 Γενάρη, που σημαίνει πως πλέον η Αθήνα υποδέχεται Αμερικανούς ταξιδιώτες σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ειδικότερα, αναφορικά με τις υψηλές επιδόσεις που καταγράφει η πρωτεύουσα στον τουρισμό, ο υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο επίτευγμα όλων των ανθρώπων του κλάδου, της πρωτογενούς παραγωγής, του εμπορικού κόσμου και του ΕΟΤ, που πραγματοποιεί καμπάνιες 12 μήνες τον χρόνο. «Ειδικά οι Αμερικανοί ταξιδιώτες, πρώτον, μένουν πολλές ημέρες στην Αθήνα και, δεύτερον -όπως μου λένε οι καταστηματάρχες- οι τουρίστες αυτοί είναι high spenders και δεν ρωτούν καν πόσο κάνει κάτι πριν το αγοράσουν. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς αυτό.

Παράλληλα, τα προϊόντα από την ελληνική γη καταναλώνονται στα ξενοδοχεία, στα resorts και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στηρίζεται μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, της μεσαίας τάξης. Επίσης, η κατασκευή, αφού 8 στις 10 επενδύσεις πλέον στη χώρα είναι τουριστικές. Επενδύσεις σε υποδομές αλλά και σε ξενοδοχεία και resorts. Επομένως, μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους», είπε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ