Το παράδειγμα της Ελλάδας και την παραίτηση του Έλληνα υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, επικαλείται η αντιπολίτευση στην Τουρκία και καλεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να παραιτηθεί για τους φονικούς σεισμούς στη γειτονική χώρα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού από την Κωνσταντινούπολη, σημειώθηκε σφοδρή αντιπαράθεση στα τουρκικά έδρανα του κοινοβουλίου.

Η αντιμετώπιση και διαχείριση του σεισμού και των θυμάτων μονοπώλησε και πάλι τη συζήτηση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ενγκίν Οζκότς ανέφερε: «Στη γειτονική μας χώρα λόγω του δυστυχήματος με το τρένο, ο αρμόδιος υπουργός παραιτήθηκε άμεσα. Σε μας δεν υπάρχει κάποιος που πρέπει να παραιτηθεί; Δεν υπάρχει κάποιος που να έχει συνείδηση;».

Ο Αχμέτ Σικ του Εργατικού Κόμματος προειδοποίησε «Θα δικαστείτε για όσα δεν κάνατε τις πρώτες 48 ώρες μετά τον σεισμό. Θα λογοδοτήσετε όλοι. Κι εσύ να ξέρεις τα όρια σου. Δεν έχεις τιμή, αξιοπρέπεια. Αν είχες δεν θα μιλούσες. Δεν έχεις ανθρωπιά. Έχεις θράσος!Τους σκοτώσατε τους ανθρώπους. Δεν έχετε καμία ανθρωπιά. Τους σκοτώσατε , είστε δολοφόνοι!».

Ο Μπουλέντ Τουράν από το AKP του Ερντογάν απάντησε: «Εμείς δεν ζητάμε συγγνώμη από εσάς. Αυτό είναι αποτέλεσμα της σχέσης που έχουμε με τον λαό μας. Είναι η αυτοπεποίθηση μας. Ο πρόεδρος μας θα μπορούσε να μην το πει. Αλλά το είπε με ειλικρίνεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here