Ροζ Πάνθηρες: Πώς «άρπαξαν» 24 ρολόγια από τη Rolex-Σέρβοι και ένας Έλληνας στη συμμορία

0

 

Τέσσερις Σέρβοι μέλη της διαβόητης συμμορίας «Pink Panthers» και ένας Έλληνας μέλος ομάδας που έκανε ληστείες με καλάσνικοφ κρύβονται πίσω από την κινηματογραφική ληστεία στις 20 Δεκεμβρίου σε κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα, αφαιρώντας 24 ρολόγια ROLEX, αξίας 135.000 ευρώ. Ως μέλη της ομάδας που χτύπησαν το κατάστημα στο κέντρο της πόλης ταυτοποιήθηκαν συνολικά πέντε άτομα – συνελήφθησαν οι δύο (ο Έλληνας και ένας Σέρβος) – σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Μάλιστα όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές στη συμμορία υπήρχε και ένας 63χρονος που έκανε τον πελάτη προκειμένου να βοηθήσει τους συνεργούς του να τρυπώσουν στο κατάστημα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η οργάνωση ήταν δομημένη στο πλαίσιο των διεθνικών εγκληματικών ομάδων και οργανώσεων του Βαλκανικού οργανωμένου εγκλήματος, ανάμεσα στις οποίες εξέχουσα θέση έχουν οι ομάδες Pink Panthers. Οι ομάδες αυτές παρουσιάζουν διεθνή δράση και στοχοποιούν κυρίως κοσμηματοπωλεία, όπου διαπράττουν ληστείες με την μέθοδο “smash and grab” ή διαρρήξεις με την μέθοδο “ram and raid”.

Λειτουργούν με «επαγγελματικό» τρόπο, έχοντας ως αρχηγό άτομο με μεγάλη εμπειρία στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, κυκλοφορούν με πλαστά ή πλαστογραφημένα έγγραφα, λαμβάνοντας ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης ενώ στο σύνολο των επιθέσεών τους, χρησιμοποιούν τακτικές αυτοψίας και παρακολούθησης του καταστήματος που έχουν στοχοποιήσει, ακόμα και αρκετές ημέρες πριν το «χτύπημα». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σέρβος αρχηγός της ομάδας είχε συλληφθεί για ληστεία που διέπραξε το 2017 σε κοσμηματοπωλείο στην Ελβετία, αλλά και για συμμετοχή σε ληστεία σε κοσμηματοπωλείο το 2016 στη Σλοβενία.

Οι συλλήψεις

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη στον Πειραιά και στον Γέρακα, συνελήφθησαν οι δύο 35χρονοι, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες καθώς και από την κατοχή τους, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 950 ευρώ, 5 κινητά τηλέφωνα, από τα οποία ένα μεγάλης αξίας, είδη ένδυσης και υπόδησης που φορούσαν κατά τη διάρκεια της ληστείας, περούκα και ζευγάρι γάντια, κράνος μοτοσικλέτας, 4 φυσίγγια, ζυγαριά ακριβείας, συσκευασία με ναρκωτική ουσία, πιθανόν κοκαΐνη, μικτού βάρους 6,9 gr. νάιλον συσκευασία, περιέχουσα ινδική κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 5,7 gr. ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, αμφιβόλου γνησιότητας συσκευή αποθήκευσης δεδομένων USB, 6 στέλεχη καρτών SIM σουγιάς χρώματος μαύρου, συνολικού μήκους 14 cm, 6 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης τσιγάρων, διάφορα έγγραφα όπως διπλώματα οδήγησης, υπεύθυνες δηλώσεις, κάρτες τραπεζικών ιδρυμάτων κ.λ.π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ