Το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο σχεδιάζει περισσότερες εμπορικές αποστολές στις ΗΠΑ

0

«Για να εξασφαλίσουμε τη συνεχή ανάπτυξη του Επιμελητηρίου, οφείλουμε να συνεχίσουμε να αυξάνουμε την αξία της συμμετοχής των μελών μας, να αξιοποιήσουμε περαιτέρω τη δυναμική των επιτροπών μας, να αυξήσουμε την εξωστρέφεια, να χτίσουμε βάσεις για τη δραστηριοποίηση της μεσαίας αμερικανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και αντίστοιχα για της μεσαίας ελληνικής επιχειρηματικότητα στην Αμερική, να προβάλουμε περισσότερο τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ισχυρές συμμαχίες ώστε να συνεχίσει την προσπάθεια για την βελτίωση του οικονομικού μοντέλου στη χώρα μας».

Αυτό σημείωσε στις εργασίες τής χθεσινής ετήσιας γενικής συνέλευσης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Νικόλαος Μπακατσέλος, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο Τζορτζ Τσούνης, πρέσβης τον ΗΠΑ στην Ελλάδα παρέθεσε κεντρική ομιλία προς τα μέλη του Επιμελητηρίου και αναφέρθηκε στις επενδύσεις που σταθερά και προοδευτικά πραγματοποιούνται εκ μέρους των ΗΠΑ στην Ελλάδα τονίζοντας ότι η ευημερία έχει σαν αποτέλεσμα την σταθερότητα και κατ’ επέκταση ειρήνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Μπακατσέλος, σε συζήτηση με τον Ντρέικ Μπεχράκης, πρόεδρο της Marwick Associates, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα, ηγούμενος αμερικανικής επιχειρηματικής αποστολής, αναφέρθηκαν στο επενδυτικό κλίμα για την χώρα μας, στην οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, στους τομείς που θεωρούνται περισσότερο ελκυστικοί για τους Αμερικανούς επενδυτές και στις κορυφαίες προϋποθέσεις ώστε να ληφθεί μία επενδυτική απόφαση καθώς και στο πως οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να μετασχηματιστούν και δραστηριοποιηθούν καλύτερα ώστε να προσελκύσουν επενδύσεις.

Ο κ. Μπακατσέλος απευθυνόμενος στα μέλη του Επιμελητηρίου στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης τόνισε ότι το Επιμελητήριο προετοιμάζεται να προχωρήσει σε δράσεις που θα εξασφαλίσουν τη φυσική παρουσία του στην Αμερική, όπως διοργάνωση εμπορικών αποστολών και η θεσμοθέτηση εκδήλωσης για τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος προς’εθεσε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε. Η Ελλάδα είναι η είσοδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Έχουμε τεράστιες προοπτικές αν εστιάσουμε στον στόχο μας. Αν παραμείνουμε προσηλωμένοι στις βασικές μας αξίες της ακεραιότητας, της καινοτομίας και της συμπερίληψης, θα διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο, ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον για όλους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ