Το Forum Νέων του Δήμου Αμαρουσίου δυναμώνει και στοχεύει ακόμη πιο ψηλά!

0

«Ελάτε μαζί μας να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς, να συμμετέχουμε σε  εθνικά/ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις, να συνδιαμορφώνουμε μαζί τη στρατηγική της Νέας Γενιάς στο Δήμο μας»        

Μετά από ενάμιση χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας το Forum Νέων του Δήμου Αμαρουσίου, μία πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, αναπτύσσεται και στοχεύει ακόμη πιο ψηλά!

Με κύριο σκοπό την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή όσων το δυνατόν περισσότερων Νέων της πόλης στα κοινά, ώστε να καταστούν ενεργοί πολίτες ως φυσικοί συνεχιστές της τοπικής κοινωνίας, το Forum Νέων απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους νέους και τις νέες του Αμαρουσίου, ηλικίας 15 έως 30 ετών για έγγραφή στο Forum.

Το Forum Νέων αποτελεί ένα κοινό τόπο συνάντησης, ανταλλαγής απόψεων και παρεμβάσεων, ενώ δίνει την ευκαιρία στις νέες και τους νέους να αναπτύξουν θεμελιώδεις αξίες, όπως: Η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα και ο εθελοντισμός.

Επίσης να σχεδιάσουν δράσεις σε τομείς της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της πληροφόρησης, της τεχνολογίας και ενός ποιοτικού ελεύθερου χρόνου, αξιοποιώντας μέσω του συλλογικού τους οργάνου όλες τις δυνατότητες που τους δίνονται από τα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα που προσφέρονται για το σκοπό αυτό.

Παράλληλα όμως προσφέρει εκτός από γνώση, βήμα για προσωπική έκφραση και δημιουργικότητα, ευκαιρίες για προβληματισμό, διάλογο και συμμετοχή.

Σημαντικό είναι επίσης ότι οι αποφάσεις του Forum μπορούν να λειτουργήσουν συμβουλευτικά προς τη Δημοτική Αρχή και τα όργανα διοίκησης, ώστε να συνδιαμορφώνεται  μαζί η στρατηγική της Νέας Γενιάς στο Δήμο.

Η πλατφόρμα https://maroussi.gr/neagenia/pare-meros/ θα παραμείνει ανοικτή έως 31 Ιανουαρίου 2023 για την εγγραφή νέων μελών.  

Θα ακολουθήσουν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη μέσω κλήρωσης του νέου 25μελούς συμβουλίου και των 25 αναπληρωματικών μελών.

 • Απολογισμός έργου του Forum Νέων

To Forum Νέων με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς κ. Γιάννη Ιωαννίδη και με τις κατευθύνσεις του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου από την έναρξη λειτουργίας του τον Μάϊο του 2021 και παρά τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες που διαμόρφωσε ο Covid -19 συμμετείχε και προώθησε σημαντικές δράσεις μεταξύ των οποίων είναι:

 • Δημοτική Ακαδημία Maroussi Digital Academy.

Καρπός των διαβουλεύσεων και της συνέργειας με το Forum Νέων είναι η δημιουργία της Δημοτικής Ακαδημίας Maroussi Digital Academy, που επιχειρεί να παρέμβει πιλοτικά στο κρίσιμο ζήτημα της απασχόλησης των νέων επιστημόνων.

 • Δημιουργία Podcasts έμπνευσης. Δημιουργία Podcasts έμπνευσης με θέμα Νέοι και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2022.
 • Κατάθεση πρότασης στο συντονιστικό όργανο του erasmus+.
  Η πρόταση αφορά ανταλλαγή νέων για ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα Κεραμικής Τέχνης και Θεάτρου Σκιών. Η δράση υλοποιήθηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2022.
 • Λαχειοφόρος Αγορά Συνδιοργάνωση λαχειοφόρου αγοράς για την ενίσχυση του Σικιαριδείου Ιδρύματος, που ολοκληρώθηκε με κλήρωση στην  Πλατεία Ευτέρπης (ΗΣΑΠ).
 • Δράση συγκέντρωσης σχολικών ειδών                                                                                       Συγκέντρωση σχολικών ειδών με το Γραφείο Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού για ωφελούμενους των Κοινωνικών δομών του Δήμου σε συνεργασία με το «Όλοι μαζί Μπορούμε» του ΣΚΑΙ.
 • Πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων με τίτλο «Γνωρίζω και Μαθαίνω την Πόλη μου».
  Πραγματοποιηθήκαν σε συνεργασία με το Γραφείο Τουρισμού επισκέψεις στο ΟΑΚΑ, το Ολυμπιακό Μουσείο, την Κεραμική Έκθεση, ενώ έγινε και συνάντηση με παλιούς μαρουσιώτες και συζήτηση για την ιστορία της πόλης.
 • Δεντροφύτευση στο Πάρκο Φραγκοκλησιάς & Πεντέλης. Σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χαλανδρίου και 3 τοπικούς συλλόγους πραγματοποιήθηκε περιβαλλοντική δράση με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού.

Διοργάνωση Εθελοντικής Καθαριότητας

Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καθαρισμός στα πάρκα Δωδώνης και Παραδείσου με τους Εθελοντές και το Forum Νέων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ