Ευρωπαίοι μαθητές γνώρισαν τη Νέα Ιωνία με “ξεναγούς” τα παιδιά του 2ου Λυκείου

0

Σε σημείο συνάντησης για 5 διαφορετικούς πολιτισμούς της Ευρώπης μετατράπηκε το 2ο Λύκειο Νέας Ιωνίας, καθώς το σχολείο υποδέχθηκε μαθητές από την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία και την Ισπανία στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

«Φίλοι για πάντα»

Το συγκεκριμένο διετές πρόγραμμα Erasmus +, είναι χωρισμένο σε 4 στάδια: «Γνωρίζουμε και κατανοούμε ο ένας τον άλλον», «Προχωράμε όλο και πιο βαθιά», «Φίλοι για πάντα», «Μάθηση και ισορροπία», και συμμετέχουν σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο την καταπολέμηση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την ιδέα της ευρωπαϊκής ιθαγένειας.

Οι δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί και συμφωνηθεί από όλους τους εταίρους, περιλαμβάνουν έρευνα, ανάλυση, παρουσίαση, δημιουργία, ψυχαγωγία, κριτική σκέψη, εσωτερικές και εξωτερικές δραστηριότητες και εργαστήρια που θα δίνουν ορατά και μετρήσιμα ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, οι δραστηριότητες, οι συναντήσεις, οι αποφάσεις που λαμβάνονται και τα αποτελέσματα, θα δημοσιοποιούνται και θα διαδίδονται ενεργά μέσα από τις ιστοσελίδες των σχολείων μας, στο blog του έργου, στον ιστοχώρο της Ε.Ε. eTwinning και στο Instagram.

Γνωρίζοντας την ιστορία της Νέας Ιωνίας

Τα παιδιά βρέθηκαν στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Νέας Ιωνίας όπου παρακολούθησαν παρουσιάσεις με θέμα τη μικρασιατική καταστροφή και την ιστορία της προσφυγικής Νέας Ιωνίας, ενώ γνώρισαν και τα σημαντικότερα τοπόσημα της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές του 2ου Λυκείου έκαναν όλες τις παρουσιάσεις μόνοι τους στα αγγλικά.

Εκεί όλα τα παιδιά καλωσόρισε και η Δήμαρχος κα Δ. Θωμαΐδου στην οποία μάλιστα οι μαθητές και οι καθηγήτριες από όλες τις χώρες προσέφεραν δώρα ανταλλάζοντας ευχές και με την ίδια να τους απευθύνει πρόκληση για μελλοντική επίσκεψη στην πόλη.

Επίσκεψη στα μουσεία του ΚΕΜΙΠΟ

Τέλος, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα μουσεία του ΚΕΜΙΠΟ και να ξεναγηθούν από τον Πρόεδρο κ. Λουκά Χριστοδούλου ο οποίος τους εξήγησε τα πάντα γύρω από την ταπητουργία και υφαντουργία, που αποτελούν κάποια από τα κυριότερα στοιχεία του μικρασιατικού πολιτισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ