“Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League Expo στην Αθήνα!”

0

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ “FIRST® LEGO® League Expo Αθήνα” που θα φιλοξενήσει 26 ομάδες Explore (παιδιά ηλικίας 6-10 ετών) και 24 ομάδες Discover (παιδιά ηλικίας 4-6 ετών) και αποτελεί διοργάνωση της Eduact. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής τις ώρες 18:00 – 20:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το FIRST® LEGO® League Explore επικεντρώνεται στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους.

Τα μέλη της ομάδας εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO® Education και εστιάζουν σε ένα θέμα προς διερεύνηση, ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν.

To FIRST® LEGO League Discover είναι μια εισαγωγή στον παιγνιώδη κόσμο του STEM. Παιδιά  ηλικίας 4 – 6 ετών συμμετέχουν σε αυτό το ταξίδι γνώσης, εξερευνούν και προβληματίζονται με την χρήση πραγματικών καταστάσεων. Το πρόγραμμα, θέτει ως πρόκληση ένα θέμα του πραγματικού κόσμου, που τα παιδιά θα ερευνήσουν και θα δημιουργήσουν καινοτόμες και πρωτότυπες λύσεις.

Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν MASTERPIECE2023/2024 εστιάζουμε στον ρόλο που παίζει το STEM στις τέχνες και δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους να σχεδιάσουν και να χτίσουν έναν κόσμο ατελείωτων δυνατοτήτων. Πρόκειται για μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέατης LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως. Το FIRST® LEGO® League διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ15/ 133790/Δ2).

Στο Φεστιβάλ θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα σε κάθε συμμετέχοντα, όπως και βραβεία σε όλες τις ομάδες. Όλα τα βραβεία είναι μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν: οι Χρυσοί Χορηγοί: KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ, ο Χρυσός Χορηγός Τεχνολογίας: Samsung, ο Μεγάλος Χορηγός: φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ και ο Επιστημονικός Συνεργάτης: Ο3 Out of Ordinary.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του:

https://firstlegoleague.gr/.

 

Για περισσότερες πληροφορίες

Τηλέφωνο: +30 2311 286 369

E-mail: press@eduact.org

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ