Φρίκη στην Μπούσα με τον εντοπισμό 410 αμάχων νεκρών: Διεθνής κατακραυγή για το έγκλημα πολέμου

0

Παγκόσμια κατακραυγή προκάλεσαν οι εικόνες φρίκης από τη Μπουσα στην Ουκρανία, που κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Εκατοντάδες πτώματα αμάχων, πολλοί με δεμένα χέρια, στη μέση του δρόμου, με σημάδια βασανιστηρίων και πολλά εξ αυτών με πυροβολισμούς στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ένδειξη εκτέλεσης. Όλα αυτά μόλις μερικά χιλιόμετρα μακριά από μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, το Κίεβο.

410 πτώματα αμάχων

Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί τα πτώματα 410 ανθρώπων στις περιοχές γύρω από το Κίεβο, τις οποίες ανακατέλαβε πρόσφατα η Ουκρανία, μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων.

Η οπισθοχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την ουκρανική πρωτεύουσα, αλλά και άλλες πόλεις στα βόρεια της χώρας, αρχίζει και αποκαλύπτει πιο έντονα τις απώλειες που προκλήθηκαν σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και τις ζημιές που έχουν προκληθεί.

Οι εικόνες με πτώματα στους δρόμους στην πόλη Μπούσα είναι ενδεικτικές.

Για προβοκάτσια κάνει λόγο η Ρωσία

Από τη μεριά της, η Μόσχα διαψεύδει ότι ευθύνεται για τη σφαγή και αναφέρει πως πρόκειται για προβοκάτσια, ωστόσο η διεθνής κοινότητα έσπευσε να εκφράσει την αποτροπιασμό και την κατακραυγή της για όσα έχουν καταγράψει οι φωτογραφικοί και τηλεοπτικοί φακοί.

Οι εισαγγελείς της Ουκρανίας πάντως ερευνούν τη διάπραξη πιθανών εγκλημάτων πολέμου από τη Ρωσία, καθώς ήδη έχουν εξεταστεί 140 σοροί.

«410 πτώματα νεκρών αμάχων απομακρύνθηκαν από τα απελευθερωμένα εδάφη» γύρω από την πρωτεύουσα και οι ιατροδικαστές «εξέτασαν ήδη τα 140», είπε η εισαγγελέας, μιλώντας σε εκπομπή που αναμεταδόθηκε από πολλά τηλεοπτικά δίκτυα της Ουκρανίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ