Φωτία στην φοιτητική εστία στα Ιωάννινα – Μία φοιτήτρια στο νοσοκομείο

0

Φωτιά ξέσπασε σε δωμάτιο φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη των Ιωαννίνων, με μια φοιτήτρια να μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα στις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης των Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα μία φοιτήτρια να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το epirus-tv-news.gr που επικαλείται την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δωμάτιο 3ου ορόφου στις Β φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης.

Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα υδροφόρα οχήματα του 1ου Πυροσβεστικού Σώματος Ιωαννίνων και το ΕΚΑΒ. Οι φοιτητές απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά στο δωμάτιο από όπου ξεκίνησε.

Για το συμβάν, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναδεικνύει τις καταγγελίες των φοιτητές που διαμένουν στο συγκεκριμένο κτίριο πως «δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός για την εκκένωση του κτιρίου τα συστήματα πυρασφάλειας δεν λειτουργούσαν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με την πυρκαγιά που ξέσπασε αργά σήμερα το βράδυ φάνηκε για ακόμα μια φορά η παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας των εστιακών φοιτητών, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι φοιτητές που διαμένουν στο συγκεκριμένο κτίριο δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός για την εκκένωση του κτιρίου τα συστήματα πυρασφάλειας δεν λειτουργούσαν, ενώ είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι δεν υπάρχει αντιπυρικη, αντισεισμική θωράκιση στα κτίρια του Πανεπιστημίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι την ώρα που η φωτιά ήταν σε εξέλιξη οι υπεύθυνοι “έψαχναν” τις λίστες για να δουν σε ποια δωμάτια μένουν φοιτητές και σε ποια όχι προκειμένου να εκκενωθούν όλα!

Για ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι τα μέτρα προστασίας των φοιτητών αποτελούν περιττό κόστος για το κράτος αφού δεν υπάρχει καμία μέριμνα για αντιπυρικη, αντισεισμική θωράκιση και προστασία των κτιρίων του Πανεπιστημίου που στεγάζουν χιλιάδες φοιτητές.

Απαιτούμε εδώ και τώρα : 

1) Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του Πανεπιστημίου η διαμονή όλων των φοιτητών του συγκεκριμένου κτιρίου σε άδεια δωμάτια άλλων κτιρίων των εστιών ή σε ξενοδοχεία

2) Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών και αποκατάστασή τους με ευθύνη του Πανεπιστημίου. Άμεσα να δοθούν αποζημιώσεις!

3) Εδώ και τώρα να εξασφαλιστεί αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση για όλα τα κτίρια του Πανεπιστημίου

4) Να καταργηθεί εδώ και τώρα ο απαράδεκτος εσωτερικός κανονισμός και το χαράτσι των 40€»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ