Φωτεινή Κούβελα : “Να απομακρυνθεί άμεσα το περίπτερο!”

0

Η τοποθέτηση της Φωτεινής Κούβελα  για την εγκατάσταση περιπτέρου στο πεζοδρόμιο της οδού Δαναών μπροστά από είσοδο μικρού πάρκου στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Η λογική να μην αφήνεται κανένας ακάλυπτος χώρος για να «ανασαίνει» το μάτι και η ψυχή μας από το στοιχειώδες πράσινο που υπάρχει στη πόλη του Παλαιού Φαλήρου,  αλλά και να εμποδίζεται η ομαλή διέλευση των πεζών πάνω στα πεζοδρόμια, φαίνεται να κυριαρχεί στην πολιτική της δημοτικής αρχής του Παλαιού Φαλήρου.

Με έκπληξη, περνώντας πρόσφατα (13/4/2024) από τη διασταύρωση Παλαιολόγου – Ιάσωνος – Δαναών, παρατήρησα την εγκατάσταση ενός περιπτέρου πάνω στο πεζοδρόμιο της Δαναών, το μοναδικό πεζοδρόμιο των τριών αυτών δρόμων που τέμνονται και μάλιστα στην είσοδο ενός μικρού τριγωνικού πάρκου που βρίσκεται σε αυτό το σημείο. Επιπλέον, ακριβώς απέναντι βρίσκεται η παιδική χαρά -κι αυτή χωρίς πεζοδρόμιο από τη μεριά της διασταύρωσης των τριών δρόμων που επιβαρύνεται με την παρουσία εφτά εμφανών κάδων απορριμμάτων!

Είναι απορίας άξιο λοιπόν,  πως θα περνάνε οι πεζοί, οι άνθρωποι με αναπηρία, οι γονείς με τα καροτσάκια των μωρών και παιδιών που λόγω της παιδικής χαράς και του μικρού πάρκου, έχουν καθημερινό και συνεχή πέρασμα  χωρίς να «πέφτουν» πάνω στο περίπτερο.

Επιπλέον, τα αυτοκίνητα που ενδεχομένως κάνουν χρήση της λειτουργίας του περιπτέρου, θα σταματάνε προφανώς στη μέση της διασταύρωσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους πεζούς και την ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Αυτή η «προχειρότητα», η «εξυπηρέτηση», όπως και να χαρακτηριστεί η πράξη της Δημοτικής Αρχής, θα προκαλέσει ένα “κομφούζιο” με επικίνδυνες συνέπειες. Για αυτό  το λόγο, δίκαια ξεσήκωσε τους κατοίκους της περιοχής που προσήλθαν διαμαρτυρόμενοι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (29/4/2024), καταθέτοντας ένα κείμενο με αρκετές υπογραφές και ζητώντας από το Δήμαρχο την άμεση απομάκρυνση του περιπτέρου, του οποίου η εγκατάσταση χαρακτηρίζεται ως μια πράξη υποβάθμισης της περιοχής.

Αν και το θέμα δε συζητήθηκε κανονικά στο Δ.Σ γιατί ήταν «έκτακτο»,  η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΑΛΛΑΓΗΦωτεινή Κούβελα, εξέφρασε την αντίθεση της και ζήτησε από το Δήμαρχο να απομακρύνει το εν λόγω περίπτερο του οποίου  η προβληματική εγκατάσταση δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση και μελλοντικούς κινδύνους στη συγκεκριμένη περιοχή.

 Επίσης, πρότεινε να εξεταστεί η τοποθέτηση του σε άλλο σημείο της πόλης,  που όμως θα είναι σύννομη με: «τη βελτίωση της αισθητικής εικόνας και λειτουργίας των κοινόχρηστων χώρων του δήμου μας καθώς και της ασφάλειας και προστασίας της κίνησης των πεζών στους κοινόχρηστους χώρους, των ΑΜΕΑ αλλά και των οχημάτων που κινούνται πλησίον αυτών» όπως ορίζει ο Κανονισμός παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων για περίπτερα και ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση δεν τηρήθηκε.

Η Δημοτική Αρχή πρέπει άμεσα να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και να απομακρύνει το συγκεκριμένο περίπτερο”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ