Το απόλυτο «αλαλούμ» επικρατεί σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων στις 2 Ιανουαρίου, καθώς μαίνεται η αντιπαράθεση μεταξύ επιχειρήσεων και υπαλλήλων, αλλά και μεταξύ των ίδιων των επιχειρηματιών.

Κανείς δεν ξέρει ακόμη αν την Δευτέρα θα είναι εντέλει ανοιχτά τα καταστήματα, αφού επί της ουσίας η κάθε αλυσίδα θα κάνει… «τα δικά της».

Γιατί προέκυψε, ωστόσο, αυτό το μπέρδεμα;

Τις προηγούμενες χρονιές οι εργοδότες επέλεγαν να κρατήσουν την ημέρα αυτή κλειστά τα καταστήματα, με την 2η του Ιανουαρίου να λειτουργεί για το εμπόριο σαν μια κατ’έθιμον αργία – αν και όχι υποχρεωτική.

Άλλωστε, παραδοσιακά τις δύο Κυριακές πριν από Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά τα καταστήματα είναι ανοιχτά και επομένως στις 2 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι έχουν μια ημέρα ξεκούρασης, αν δηλαδή δεν έχουν απογραφή… που και πάλι κρατά τα μαγαζιά κλειστά για τους πελάτες.

Φέτος, όμως, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά έπεσαν… Κυριακή, με αποτέλεσμα ορισμένοι επιχειρηματίες να ζητούν ανοιχτά καταστήματα την Δευτέρα.

Ποιοι θα ανοίξουν και θα ποιοι θα μείνουν «κλειστοί»

Διχασμένες εμφανίζονται οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ για τις 2 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα ανακοινώσεις, «ανοιχτά» θα είναι:

  • ΑΒ Βασιλόπουλος
  • Lidl

Κλειστά, από την άλλη, θα μείνουν:

  • Σκλαβενίτης
  • Κρητικός(με εξαίρεση ορισμένα καταστήματα στην Κρήτη)

Ανοιχτά θα είναι ακόμη:

  • Eκπτωτικό Χωριόστα Σπάτα
  • Smart Park

Ωστόσο, ορισμένες αλυσίδες όπως η Inditex (Zara, Stradivarius, Pull and Bear, Oysho κλπ) και η H&M αποφάσισαν να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους (ούτε στα εμπορικά πάρκα), ενώ η Intersport θα λειτουργήσει μόνο δύο καταστήματα.

Κλειστά θα παραμείνουν τα Αττικα Πολυκαταστήματα.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα καταστήματα της αλυσίδας Jumbo.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here