«Qatar Gate»: «Δεν προκύπτει σύνδεση της Εύας Καϊλή με εμβάσματα από το Κατάρ στην Τράπεζα του Παναμά» – Τί δήλωσε ο Δημητρακόπουλος

0
Με δελτίο Τύπου ο εκ των συνηγόρων της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρει ότι σύμφωνα με την Τράπεζα του Παναμά, δεν προκύπτουν όσα δημοσιεύθηκαν σχετικά με τα επίμαχα εμβάσματα.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του κ. Δημητρακοπούλου η παναμέζικη τράπεζα τονίζει πως «δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση κανενός είδους με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην προαναφερθείσα υπόθεση, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή» .

Αναλυτικά στο δελτίο Τύπου του συνηγόρου της υπό κράτηση Ευρωβουλευτή αναφέρονται τα εξής:

«Η Τράπεζα BLADEX με την από 21.12.2022 δημόσια ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα της ( https://www.bladex.com/en/node/784) καταρρίπτει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τα συκοφαντικά δημοσιεύματα περί μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με την ως άνω ανακοίνωση η Τράπεζα, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας στα αρχεία της, επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση κανενός είδους με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην προαναφερθείσα υπόθεση, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή .

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η τράπεζα δεν παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες σε ιδιώτες και δεν πραγματοποιεί πληρωμές τρίτων, επομένως αποδεικνύεται παραχρήμα η πλαστότητα των δήθεν εμβασμάτων από το Κατάρ σε δήθεν προσωπικό λογαριασμό της Εύας Καϊλή.

Είναι βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον θα αποδειχθεί ότι και τα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα με το σύντροφό της δεν είναι δικά της και δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική δραστηριότητα της κυρίας Καϊλή».

«Εμείς την ζητήσαμε, για να φανεί πως τα εμβάσματα είναι πλαστά»

Με δήλωσή του, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος διευκρίνησε νωρίτερα πως ήταν αίτημα των συνηγόρων της Εύας Καϊλή η συνδρομή του Παναμά στα πλαίσια των ερευνών για το «Qatar Gate».

«Επιτέλους ικανοποιήθηκε το αίτημα μας και θα διαπιστωθεί το ψεύδος και οι οργανωτές του», σημείωσε ο Μιχάλη Δημητρακόπουλος, σχολιάζοντας την είδηση της συνδρομής των Αρχών του Παναμά στις έρευνες για τα εμβάσματα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, που φέρονται να κατατέθηκαν από το Κατάρ σε λογαριασμούς των Φραντσέσκο Τζιόρτζι και Εύας Καϊλή.

«Εδώ και μέρες έχω καταθέσει αίτημα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσοδων, που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα, να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τον Παναμά ώστε να διαπιστωθεί η πλαστότητα των παραστατικών των μυθικών εμβασμάτων από το Καταρ στην κυρία Εύα Καϊλή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

Σημειώνεται πως νωρίτερα έγινε γνωστό πως ξεκινά έρευνα και στον Παναμά σχετικά με το «Qatar Gate», την οποία ζήτησε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης

Πιο συγκεκριμένα, με επείγον έγγραφο στην αντίστοιχη Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στον Παναμά, ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζήτησε να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατ. ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως έχουν ανοιχθεί στο όνομα του ζεύγους Εύας Καιλή – Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ