Χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους από την Εθνική Τράπεζα και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζαg

0

Στις συνθήκες που διαμόρφωσαν οι διαδοχικές κρίσεις της τελευταίας 15ετίας και σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, καλούνται να δραστηριοποιηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, οι οποίες επιβάλλεται, επιπλέον, να μεριμνήσουν για την ψηφιακή τους αναβάθμιση και την ενεργειακή τους αποδοτικότητα, ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Στο σκηνικό αυτό, η πρόσβαση σε χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους δεν είναι απλά «χρυσός», αλλά «οξυγόνο», ώστε να μπορέσουν να προωθήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια για να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν.

Το πλεονέκτημα της πρόσβασης στα απαιτούμενα κεφάλαια εξασφαλίζει μια δυνατή συνεργασία: η Εθνική Τράπεζα, μέσα από τη συμμετοχή της στο «Business Growth Fund» της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ), διασφαλίζει τη διάθεση νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, άτοκα κατά 40%.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σκοπεύουν να επενδύσουν στην ενεργειακή και ψηφιακή τους αναβάθμιση. Οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν πλέον να αποκτήσουν χρηματοδότηση κατά 60% από την Εθνική Τράπεζα και κατά 40% άτοκα από την ΕΑΤ, με προνομιακούς όρους.

Αναλυτικότερα, τα Δάνεια ψηφιακής αναβάθμισης προορίζονται για την ανάπτυξη των ψηφιακών υποδομών των επιχειρήσεων (εξοπλισμός και λογισμικό, διαδίκτυο, ευρυζωνικές συνδέσεις, δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, δορυφορικές τεχνολογίες, εφαρμογές, ιστότοποι, API, υπηρεσίες cloud), την ψηφιακή εκπαίδευση εργαζομένων και την απασχόληση ειδικών πληροφορικής, για digital marketing και social media, εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών (τρισδιάστατη εκτύπωση, ρομποτική, IoT, τεχνητή νοημοσύνη, drones, εικονική πραγματικότητα), καθώς και για δαπάνες συμβούλων για την ανάλυση αναγκών και την εκπόνηση μελέτης της επένδυσης. Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρηματοδοτηθούν με ποσό από 25.000 ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ, για διάρκεια δύο έως δέκα ετών, με περίοδο χάριτος έως 24 μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ