Άλλο ένα ξεχασμένο μωρό στο αυτοκίνητο άφησε την τελευταία του πνοή

0

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, ο πατέρας, ο οποίος είναι αστυνομικός, φεύγοντας το πρωί από το σπίτι για να πάει στη δουλειά του πήρε μαζί του το παιδί προκειμένου να το αφήσει στο νηπιαγωγείο. Η σύζυγός του έπρεπε να το παράλαβει το μεσημέρι. Ωστόσο, όταν η γυναίκα έφτασε, οι δάσκαλοι της εξήγησαν ότι η κόρη της δεν είχε εμφανιστεί στο σχολείο.

Η δουλειά του συζύγου της ήταν δίπλα στο νηπιαγωγείο. Όπως όλα δείχνουν, όταν ο πατέρας πάρκαρε έξω από το νηπιαγωγείο, ξέχασε να πάρει το παιδί μαζί του, με αποτέλεσμα αυτό να μείνει μέσα για πολλές ώρες και να βρει φρικτό θάνατο.

Η τραγική στιγμή ήρθε όταν η μητέρα, φεύγοντας από το νηπιαγωγείο εντόπισε το παρκαρισμένο αυτοκίνητο του συζύγου της με το μωρό της μέσα σ’ αυτό. Έντρομη έτρεξε σ’ αυτό και με τη βοήθεια ενός περαστικού έσπασαν το τζάμι και απεγκλώβισαν το παιδί. Ωστόσο, ήταν πολύ αργά γιατί το κοριτσάκι ήταν ήδη νεκρό.

Επί τόπου έσπευσαν και οι διασώστες, οι οποίοι διαπίστωσαν τον θάνατο του μικρού παιδιού. Σε κατάσταση σοκ οι γονείς δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη στο κοριτσάκι τους. Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για τη διαλεύκανση της τραγωδίας.

Το σύνδρομο του ξεχασμένου μωρού

Το τραγικό περιστατικό στην Ιταλία θύμισε την τραγωδία στην Άρτα που σημειώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, με τον πατέρα που άφησε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο το κοριτσάκι του και συνέχισε στην καθημερινή ρουτίνα της δουλειάς του με  αποτέλεσμα αυτό να βρει φρικτό θάνατο.

Το ερώτημα είναι πώς γίνεται να αφήσεις ένα παιδί μέσα στο αυτοκίνητο, μέσα σε συνθήκες που μπορεί να οδηγήσουν πολύ γρήγορα στον θάνατό ακόμη και έναν ενήλικο; Μπορείς να ξεχάσεις το παλτό και το πορτοφόλι, το κινητό στο σπίτι ή να ξεχάσεις να πληρώσεις στην ώρα του έναν λογαριασμό – αλλά και ένα παιδί στο αυτοκίνητο;

Και όμως. Ο εγκέφαλος μπορεί κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις να παρουσιάζει κενά μνήμης τα οποία ενίοτε έχουν και μοιραία αποτελέσματα.

Το Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού (Forgotten Baby Syndrome) είναι μια υπαρκτή συνθήκη που εμφανίζεται σχεδόν κάθε 10 ημέρες στις ΗΠΑ. Στη χώρα, τα τελευταία 25 χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε αυτοκίνητο από θερμοπληξία πάνω από 900 παιδιά, από μωρά μέχρι και 14χρονους.

Τo 88% των θανάτων ήταν σε παιδιά κάτω των 3 ετών – πολύ μικρά με άλλα λόγια να αντιδράσουν, να βγουν από το όχημα, να φωνάξουν σε βοήθεια. Η θερμοπληξία είναι σοβαρότερος κίνδυνος για τα παιδιά, αφού το σώμα του παιδιού υπερθερμαίνεται τρεις έως πέντε φορές ταχύτερα συγκριτικά με ενός ενήλικα. ή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ