Έκλεψαν τις εντυπώσεις τα παιδιά στο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Μαθητικών Χορωδιών του Δήμου Διονύσου

0

Μεγαλειώδη εμφάνιση πραγματοποίησαν οι χορωδίες που συμμετείχαν στο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών του Δήμου Διονύσου, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων.
Στην 5η συνάντηση Μαθητικών Χορωδιών συμμετείχαν η Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δήμου Διονύσου καθώς και χορωδίες από τα σχολεία του Αγίου Στεφάνου, της Άνοιξης, της Δροσιάς, του Διόνυσου και του Δήμου Ωρωπού. Τραγούδησε επίσης η ερμηνεύτρια Νίνα Μαζάνη. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ δόθηκαν αναμνηστικά βραβεία και κληρώθηκαν δώρα που μοιράστηκαν στα παιδιά.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης καθώς και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ισότητας και Τουριστικής Ανάπτυξης Σόφη Κατσίγιαννη. Παραβρέθηκαν ακόμη Αντιδήμαρχοι, μέλη της Διοίκησης, εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων και φορέων, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και πολύς κόσμος.

Ο κ.Καλαφατέλης ευχήθηκε χρόνια πολλά στους παρευρισκόμενους και συνεχάρη τα παιδιά, που όπως τόνισε μας δείχνουν το δρόμο, αλλά και τους καθηγητές της Μουσικής Σχολής του Δήμου Διονύσου.

Ειδικότερα ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Θα ήθελα με τη σημερινή ευκαιρία να ευχηθώ σε όλες και όλους Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σ’εσάς και τις Οικογένειές σας. Να έχουμε πάνω απ’όλα μια καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, προκοπή, κατανόηση αλλά και αλληλεγγύη, που είναι τόσο απαραίτητη στις μέρες μας. Με την ελπίδα ότι το 2023 θα μας φέρει ό,τι καλό μας στέρησε το 2022! Και βέβαια με την ευχή να σταματήσει αυτός ο μάταιος πόλεμος στην Ουκρανία, που έχει στερήσει τη ζωή από χιλιάδες αθώα θύματα κι έχει προκαλέσει αστάθεια και αναστάτωση σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σήμερα, αυτό το όμορφο απόγευμα, το λόγο έχουν τα παιδιά μας! Είμαστε εδώ για να τα καμαρώσουμε και να περάσουμε μερικές χαλαρές στιγμές που τόσο έχουμε ανάγκη!

Μέσα από το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Μαθητικών χορωδιών του Δήμου Διονύσου που θα ακολουθήσει, θα απολαύσουμε υπέροχα τραγούδια και κάλαντα από 350 παιδιά και εφήβους της Μουσικής μας Σχολής, με τη συνοδεία της αγαπημένης ερμηνεύτριας Νίνας Μαζάνη και της ορχήστρας της.

Εγώ θέλω πρώτα απ’όλα να συγχαρώ αυτά τα παιδιά που μας δείχνουν το δρόμο. Μέσα στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουν, έχουν τη θέληση αλλά και τη δύναμη να ασχοληθούν με τη Μουσική και να καλλιεργήσουν όχι μόνο τις φωνές αλλά και τις ψυχές τους! Να συγχαρώ επίσης ιδιαίτερα κι εσάς τους γονείς, που τα στηρίζετε με όλες σας τις δυνάμεις. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω τους καθηγητές της Μουσικής Σχολής του Δήμου Διονύσου. Τους ευχαριστώ για την προσφορά τους όπως και την πάντα δραστήρια Διευθύντρια και Μαέστρο μας, τη Χρυσούλα Τσιμούρη. Όλα αυτά τα χρόνια, με μεράκι και αφοσίωση μεταφέρει τις γνώσεις της στα παιδιά.

Ο Δήμος μας και τα τελευταία χρόνια, παρά τις προφανείς δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, δεν σταμάτησε στηρίζει τις δράσεις πολιτισμού και επιμόρφωσης κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί, στα εύκολα και τα δύσκολα, με δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον.

Εύχομαι τα φετινά Χριστούγεννα να λάμψει το Άστρο της Βηθλεέμ για όλο τον κόσμο αλλά και ατομικά για τον καθένα μας.

Καλές γιορτές σε όλους!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ