Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Βίντεο ντοκουμέντο – Η έφοδος και η σύλληψη της ύποπτης για τη βόμβα

0

Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση των τουρκικών αρχών και τη σύλληψη της γυναίκας που θεωρείται βασική ύποπτη για τη βόμβα και την έκρηξη στον πεζόδρομο Ιστικλάλ, κοντά στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης έφερε στη δημοσιότητα η Sabah.

Στα πλάνα που ήρθαν στη δημοσιότητα, άνδρες της αντιτρομοκρατικής εμφανίζονται να κάνουν έφοδο σε κτίριο στο οποίο εντοπίστηκε η ύποπτη, την οποία ακινητοποιούν, πετούν στο έδαφος και συλλαμβάνουν αστραπιαία, για να ακολουθήσει εξονυχιστικός έλεγχος εντός του κτιρίου.

Λίγο αργότερα, καταγράφεται και η μεταγωγή της στο αστυνομικό τμήμα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη Sabah, η γυναίκα αυτή ήταν η ίδια που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να διαφεύγει τρέχοντας από τον πεζόδρομο Ιστικλάλ, δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη, η οποία προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων (μεταξύ αυτών δύο ανήλικα κορίτσια) και τον τραυματισμό ακόμη 80, αρκετοί εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε επίσημη τοποθέτησή του, ανακοίνωσε πως το πρόσωπο που άφησε τη βόμβα συνελήφθη από την αστυνομία, καθώς και 21 ακόμη άτομα που θεωρούνται ύποπτα. Εν συνεχεία, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) για την επίθεση. “Το πρόσωπο που τοποθέτησε τη βόμβα συνελήφθη. Βάσει των συμπερασμάτων μας, η τρομοκρατική οργάνωση PKK είναι υπεύθυνη”, ανέφερε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ