Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Δυο παιδιά με τους γονείς τους ανάμεσα στους έξι νεκρούς

0

Σοκαρισμένη η Τουρκία από την μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (13.11.2022) στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. Οι αρχές κάνουν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα και μέχρι σήμερα έχουν προχωρήσει στη σύλληψη της βασικής υπόπτου για την επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε κοντά στη διάσημη λεωφόρο Ιστικλάλ και στην πλατεία Ταξίμ. Πρόκειται για έναν από τους πιο πολυσύχναστους τουριστικούς δρόμους της Κωνσταντινούπολης, με κάποιους να εκτιμούν ότι από εκεί περνά περίπου 1 εκατομμύριο κόσμος και τα Σαββατοκύριακα φτάνουν ακόμα τα 2 εκατομμύρια. Η στιγμή της έκρηξης έχει καταγραφεί σε βίντεο, τα οποία ήδη κάνουν τον γύρο των social media.

Από την έκρηξη στη λεωφόρο Ιστικλάλ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, από τρεις οικογένειες και όλοι ήταν γεννημένοι στην Τουρκία. Τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, είναι: ο Yusuf Meydan και η μικρή κόρη του Ecrin Meydan, η Arzu Ozsoy και η 15χρονη κόρη της Yagmur Ucar και ένα ζευγάρι – οι Adem Topkara και Mukaddes Elif Topkara – που ήταν γονείς ενός μικρού παιδιού.

Η μικρή Ecrin που σκοτώθηκε με τον μπαμπά της, Yusuf Meydan:

Η 15χρονη Yagmur που σκοτώθηκε με την μαμά της, Arzu Ozsoy:

Το ζευγάρι που σκοτώθηκε, οι Adem Topkara και Mukaddes Elif Topkara:

Η σύλληψη της γυναίκας με την μαύρη μαντίλα
Σημειώνεται ότι δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και οι αρχές της Τουρκίας κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση με την έκρηξη στη λεωφόρο Ιστικλάλ. Όπως αναφέρουν, η δράστης έχει συλληφθεί κι ομολόγησε ότι δρούσε για το PKK.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η γυναίκα που φέρεται ως ύποπτη για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη είναι η Σύρια Αχλάμ Αλμπασίρ, η οποία φέρεται να ομολόγησε ότι την εκπαίδευσε το PKK! Ο δε υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλαϊμάν Σοϊλού δεν δίστασε να εμπλέξει και την Ελλάδα, λέγοντας πως αν δεν την είχαν πιάσει, θα είχε περάσει στην Ελλάδα!

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ