Έκρηξη στη Γέφυρα που ενώνει Ρωσία με Κριμαία: “Ρωσικό δάκτυλο” βλέπει το Κίεβο

0

Τρεις νεκρούς και μεγάλες ζημιές άφησε πίσω της η έκρηξη που σημειώθηκε στη γέφυρα του Κερτς, τη μοναδική που ενώνει τη Ρωσία με την Κριμαία.

Τον τραγικό απολογισμό ανακοίνωσε η Ερευνητική Επιτροπή και πιθανότατα πρόκειται για δύο επιβάτες διερχόμενου αυτοκίνητου και για τον οδηγό του φορτηγού, το οποίο εξερράγη στη γέφυρα. Προς το παρόν, τα πτώματα δύο νεκρών ανδρών και μίας γυναίκας έχουν ήδη ανασυρθεί από τη θάλασσα.

https://twitter.com/KyivPost/status/1578652081002803201?s=20&t=UqZJsr3u7vzqyKkh1xv0sw

 

Η ακριβής αιτία της έκρηξης παραμένει ασαφής. Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν ότι ένα φορτηγό καυσίμων εξερράγη, αλλά δύο ανοίγματα του δρόμου προς την κατεύθυνση της Κριμαίας φαίνεται να έχουν καταρρεύσει.

Ουκρανία: “Σαφέστατα ρωσικό ίχνος”

Για αποτέλεσμα μιας “εσωτερικής” διαμάχης στους κύκλους της εξουσίας στη Μόσχα έκανε λόγο ο σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Μιχαήλο Ποντόλιακ, διαβεβαιώνοντας ότι από πίσω κρύβεται “ρωσικός δάκτυλος”.

“Σημειώνουμε ότι το φορτηγό που εξερράγη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μπήκε στην γέφυρα από τη ρωσική πλευρά. Επομένως, στη Ρωσία θα πρέπει να αναζητηθούν οι απαντήσεις (…) όλα αυτά υποδηλώνουν σαφέστατα ένα ρωσικό ίχνος”, ανέφερε ο Ποντόλιακ.

Η έκρηξη έγινε ανήμερα των γενεθλίων του Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Danilov να δημοσιεύει βίντεο της γέφυρας στις φλόγες, με ένα τεράστιο τμήμα του δρόμου να καταρρέει στο νερό, μαζί με βίντεο της Μέριλιν Μονρό που τραγουδά το “Happy Birthday, mister President”, κίνηση η οποία πυροδότησε τις φήμες που θέλουν η Ουκρανία να είναι υπεύθυνη για την επίθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ