Έρχεται κακοκαιρία σε δύο κύματα – Ποια σχολεία είναι σήμερα κλειστά

0

Σαρωτικό ήταν για πολλές περιοχές της Ελλάδας το πέρασμα της κακοκαιρίας το σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Νέα επιδείνωση του καιρού, με κακοκαιρία που θα ξεσπάσει σε δύο κύματα, έρχεται τα επόμενα 24ωρα, με χιόνια να έρχονται και στην Αττική.

Πιο συγκεκριμένα, δύο κύματα ψύχους από την Ουκρανία αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα μας από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη και την Παρασκευή (12.01.23), με τον Γιώργο Τσατραφύλλια να προβλέπει ισχυρό παγετό, πτώση της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς Κελσίου και χιόνια ακόμη και στην Αττική.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Τσατραφύλλιας:

«Δύο κύματα ψύχους από την Ουκρανία θα μας επηρεάσουν τη νέα εβδομάδα.

Τα δύο κύματα κακοκαιρίας
Πρώτο κύμα : Τρίτη 9/1-Τετάρτη 10/1

-πτώση θερμοκρασίας 6-8 βαθμούς

-Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο (πάνω από 9 μποφόρ)

-Καταιγίδες στις περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο

-Ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα

-χιονοπτώσεις μέχρι τα 600 μέτρα από την Άμφισσα και βορειότερα.

 

Κλειστά σχολεία

Λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα το τελευταίο 24ωρο, κλειστά θα παραμείνουν, την πρώτη σχολική ημέρα του 2024, συγκεκριμένα σχολεία σε ορισμένους δήμους.

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2024, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί στη Ζάκυνθο.
Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν το 2ο νηπιαγωγείο Πυλαίας και το 4ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας, όπως ενημέρωσε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Σε ανακοίνωσή του ο δήμος, ανέφερε ότι η αναστολή λειτουργίας, σήμερα, οφείλεται στην πτώση δένδρων στην περίφραξη των σχολείων και την καταστροφή των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου λόγω της κακοκαιρίας.

Επιπλέον, με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Μυτιλήνης, Ταξιάρχη Βέρρου, το δημοτικό σχολείο Μολύβου θα είναι κλειστό σήμερα λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στη στέγη του από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Τέλος, κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των τριών Δήμων, λόγω της παρέλασης του Καστοριανού Καρναβαλιού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ