Αγνοούνται 50.000 μετανάστες οι μισοί στην Ευρώπη

0

Η Κάθριν Μπομπέργκερ, γενική διευθύντρια της Διεθνούς Επιτροπής Αγνοουμένων Ατόμων (ICMP) δήλωσε:

«Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε βοήθεια στις ελληνικές Αρχές για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των αγνοουμένων του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου» δηλώνει η Κάθριν Μπομπέργκερ, γενική διευθύντρια της Διεθνούς Επιτροπής Αγνοουμένων Ατόμων (ICMP).

Η αμερικανίδα επικεφαλής εκφράζει επίσης την ανησυχία της για την έλλειψη προόδου εκ μέρος των κυβερνήσεων για τη διεξαγωγή ερευνών για αγνοούμενους μετανάστες, ενώ μιλά επίσης για την κοινή συνεργασία του οργανισμού με τέσσερις μεσογειακές χώρες, μία εκ των οποίων η Ελλάδα.

«Στείλαμε επιστολή στην υπηρεσιακή κυβέρνηση πριν από τις εκλογές διατυπώνοντας την πρόθεσή μας να βοηθήσουμε τις ελληνικές Αρχές στον εντοπισμό και ταυτοποίηση των αγνοουμένων. Δεν έχουμε ακόμη λάβει απάντηση, αλλά θα στείλουμε επιστολή επίσης στη νέα κυβέρνηση. Μέσω της κοινής διαδικασίας που ξεκινήσαμε το 2018 με Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Μάλτα, έχουμε σχέσεις με το υπουργείο Μετανάστευσης και το ελληνικό εργαστήριο DNA. Προσπαθούμε να δούμε σε ποιο επίπεδο μπορούμε να συμβάλουμε» λέει η Κάθριν Μπομπέργκερ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ