Αθήνα Βερολίνο σε 2 ώρες με το τρένο του μέλλοντος: Θα πιάνει ταχύτητες πάνω από 1.000 χλμ/ώρα

0

Ξεκίνησε ως όραμα πριν από μία περίπου 10ετία στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, ωστόσο πλέον συζητείται σοβαρά και στην Ε.Ε., ως η βιώσιμη μετακίνηση του μέλλοντος.

Με επίγειες ταχύτητες που ξεπερνούν τα 1.000 χλμ./ώρα το Σύστημα Μεταφορών Hypeloop είναι μια εικόνα από το μέλλον, που μπορεί να φέρει την επανάσταση στις μεταφορές σε όλο τον κόσμο, για το κοινό και τα εμπορεύματα και να κάνει παράλληλα τις πτήσεις μέσης απόστασης κομμάτι του παρελθόντος.

Επί της ουσίας το hypeloop είναι ένα σύστημα αγωγών, μέσα στους οποίους κινείται ένα «τρένο-κάψουλα» μαγνητικής αιώρησης σε ένα περιβάλλον χαμηλής πίεσης όπου δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου αέρας, όπως ακριβώς δηλαδή και στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Χωρίς την αντίσταση του αέρα, σε συνδυασμό με τις μηδενικές τριβές που προσφέρει η μαγνητική αιώρηση, η κάψουλα που κινείται εντός του αγωγού μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες που ξεπερνούν τα 1.000 χλμ./ώρα και να συνδυάσει τα καλύτερα από τον κόσμο των αεροπλάνων με εκείνο των μαγνητικά αιωρουμένων τρένων.

Καλοδεχούμενη εξέλιξη για την ΕΕ

Το hyperloop είναι μια καλοδεχούμενη εξέλιξη και για την Ε.Ε. που προσπαθεί εδώ και χρόνια να ενώσει τις μεγάλες πόλεις της με ένα γρήγορο αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα μεταφορών, το οποίο θα πάρει τη θέση των αεροπλάνων. Να σημειωθεί ότι βάση και της στρατηγικής της Ε.Ε. πάνω στις βιώσιμες μεταφορές έχει τεθεί ως στόχος του μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος για διαδρομές κάτω από 500 χλμ. έως το 2030.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ