Αθήνα: Μείωση κατά μία ώρα του ωραρίου μουσικής στην εστίαση – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για ελλειπές μέτρο

0

Την μείωση κατά μία ώρα του ωραρίου λειτουργίας της μουσικής στα καταστήματα εστίασης αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του. Η αντιπολίτευση εξέφρασε αντιδράσεις αλλά και ανησυχίες ότι ναι μεν είναι σωστή η ρύθμιση ωστόσο ελλειπής, καθώς το θέμα δεν είναι μόνο τα ντεσιμπέλ, αλλά ο συνολικός τρόπος λειτουργίας καταστημάτων, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που κατοικούνται.

 

«Η κακή επιχειρηματικότητα προκαλεί προβλήματα»

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βασίλης Κορομάντζος, ο οποίος έκανε την εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο, είπε μεταξύ άλλων:

«Ο δήμος μπορεί να κάνει μόνο αστυνόμευση για το εάν είναι νόμιμη η λειτουργία αυτών των καταστημάτων και οι ιδιοκτήτες τα μετατρέπουν σε κέντρα διασκέδασης.

Η κακή επιχειρηματικότητα είναι που προκαλεί προβλήματα και στους υπόλοιπους καταστηματάρχες», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

«Στόχος μας καταρχήν είναι να δώσουμε ένα μήνυμα, ότι το ωράριο δεν μπορεί να ξεπερνά τη δευτέρα νυχτερινή, σε περιοχές που υπάρχει κατοικία. Ενώ έχει επισημανθεί ο κακός τρόπος λειτουργίας αυτών των καταστημάτων, αυτά αλλάζουν τη γνωστοποίηση . Είμαστε σε μια φάση που περιμένουμε αυτό το πλαίσιο των γνωστοποιήσεων να αλλάξει. Πλέον ο κακός επιχειρηματίας θα σκέφτεται ανά πάσα στιγμή ότι κινδυνεύει να υποστεί όλες τις συνέπειες από τις διαταράξεις που κάνει», κατέληξε ο κ. Κορομάντζος.

 

Ανοιχτή Πόλη: «Υποκρισία το θέμα της παράτασης»

Ο Ρήγας Αξελός χαρακτήρισε “υποκρισία” το θέμα της παράτασης ή όχι των μουσικών οργάνων τονίζοντας χαρακτηριστικά: ” Τι στις δύο ή τις τρεις εάν βαράει το ταμπούρλο κάτω από το διαμέρισμα του άλλου ; Ποιος το θέλει αυτό; Τι σχέση έχει το ωράριο εάν δεν ξεκαθαριστεί ότι θα υπάρχει ανά πάσα στιγμή ηχομέτρηση; Εάν δεν ξεκαθαρίσουμε ότι θα πολεμήσουμε με κάθε μέσον την ηχορύπανση;”.

 

Αθήνα Είσαι Εσύ: «Προς τη σωστή κατεύθυνση η ρύθμιση»

Εκ μέρους του δημοτικού συνδυασμού «Αθήνα Είσαι Εσύ» η Ρωξάννη Μπέη είπε, ότι η ρύθμιση είναι προς την σωστή κατεύθυνση. “Υπάρχει ανάγκη και είναι πάγιο αίτημα των πολιτών όμως δεν λύνει την ουσία του ζητήματος. Το ζήτημα της αστυνόμευσης εξακολουθεί να υπάρχει. Ο υπερβολικός συνωστισμός καταστημάτων εστίασης με την έλλειψη αστυνόμευσης θεωρούμε ότι είναι πιο πολύπλοκο να λυθεί” ανέφερε η κ. Μπέη.

 

«Δεν είναι το θέμα τα ντεσιμπέλ αλλά η λειτουργία αυτών των καταστημάτων»

Κατά ψήφισε ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

«Αυτό που παραμένει είναι σοβαρό. Είναι η επέκταση αυτών των καταστημάτων σε χώρους αμιγούς κατοικίας. Δεν μπορεί να φυτρώνουν στις γειτονιές καταστήματα που λειτουργούν με προκλητικούς τρόπους. Δεν είναι θέμα εάν ελέγχονται τα ντεσιμπέλ ή όχι. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούν να μπαίνουν τέτοια καταστήματα σε χώρους αμιγούς κατοικίας. Για αυτό καταψηφίζουμε», τόνισε ο κ. Κωνσταντίνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ