Αθήνα: Τον Μάρτιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

0

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων ανοίγει για τον μήνα Μάρτιο πρώτη φορά τις πόρτες του στην τέχνη του παιδικού θεάτρου, παρουσιάζοντας την διαδραστική μουσική παιδική παράσταση «Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο» από την καλλιτεχνική ομάδα “thea-tree”, ενώ παράλληλα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στις 27 Μαρτίου προσφέροντας στην τιμή του εισιτηρίου δωρεάν ξενάγηση εστιασμένη στα θεατρικά αντικείμενα της συλλογής του μουσείου.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, επιστρέφει στο Μουσείο Μαρία Κάλλας στις 19.00, με μία συναυλία μουσικής δωματίου με τον Άγγελο Λιακάκη στο βιολοντσέλο και τον Κωνσταντίνο Δεστούνη στο πιάνο.

Την ίδια στιγμή, το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτείνει κι άλλες δράσεις για όλη την οικογένεια ανανεώνοντας το σταθερό πλέον ραντεβού τα Σάββατα με οικογενειακά εργαστήρια και δημιουργικές αφηγήσεις και δίνει έμφαση στα βρεφικά προγράμματα με δωρεάν εισιτήριο για παιδιά 8 μηνών έως 2,5 ετών.

Τέλος, συνεχίζει το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων σε άτομα 65+ που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και έχει ήδη γνωρίσει μεγάλη ανταπόκριση.

Συναυλία

Μουσικοί Περίπατοι

Ντούο Βιολοντσέλο-Πιάνο

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 19.00

Από την αρχή του ανθρώπινου πολιτισμού Γλώσσα και Μουσική, αποτελούν άρρηκτα συνδεδεμένο ζεύγος. Όχι τυχαία, κατά την αρχαϊκή και κλασική εποχή, ο όρος μουσική αναφερόταν στον μουσικά προκαθορισμένο στίχο, όπως εμφανιζόταν στα διάφορα ποιητικά είδη. Λογικό, καθώς η μία τέχνη αναζητά στην άλλη τον ρυθμό, το απόσταγμα των νοημάτων, την καθαρότητα του κειμένου…την έκφραση συναισθημάτων. Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, επιστρέφει στο Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων, στις 19.00, με μία συναυλία μουσικής δωματίου. Ο Άγγελος Λιακάκης στο βιολοντσέλο συμπράττει με τον πιανίστα Κωνσταντίνο Δεστούνη σε ένα πρόγραμμα με εμβληματικά έργα του σχετικού ρεπερτορίου. Ο κατ’ εξοχήν εκφραστής του γερμανικού Ρομαντισμού, Ρόμπερτ Σούμαν, συνέθεσε τα Φανταστικά Κομμάτια, έργο 73, μέσα σε μόλις δύο μέρες τον Φεβρουάριο του 1849. Η αρχική σύνθεση ήταν για κλαρινέτο και πιάνο αλλά εκδόθηκαν σε παράλληλες εκδοχές για βιολί και για βιολοντσέλο. Τα τρία κομμάτια συνιστούν ένα ενιαίο έργο, γεγονός που φανερώνεται από το κοινό τονικό τους κέντρο. Ο ιμπρεσιονιστής Claude Debussy λειτουργεί ως γέφυρα μετάβασης από τη Ρομαντική στη σύγχρονη εποχή, ενώ ο Johannes Brahms μας επαναφέρει στην αυθεντική ρομαντική πολύχρωμη αφήγηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ