Ανήσυχος ο Δήμος Φυλής για τη σχολική διαρροή στους ΡΟΜΑ σύμφωνα με το Νίκο Χατζητρακόσια

0

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ζήτημα της σχολικής διαρροής στην κοινωνική ομάδα των ΡΟΜΑ έκρουσε ο Αναπλ. Δήμαρχος και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής (Β’ ΕΣΕ) του Δήμου Φυλής Νίκος Χατζητρακόσιας.

«Διαπολιτισμική εκπαίδευση: Iσότητα, αποδοχή, ένταξη»

Μιλώντας, το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου 2022, στο Πανελλήνιο Πανεκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα «Διαπολιτισμική εκπαίδευση: Iσότητα, αποδοχή, ένταξη», που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής, στην Ελευσίνα, τόνισε ότι από τις περίπου 6,5 χιλ. ατόμων που ανήκουν στη συγκεκριμένη ομάδα, ένας πολύ μικρός αριθμός φοιτά στα σχολεία.

Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι 380 παιδιά φοιτούν στο Δημοτικό, 120 στο Γυμνάσιο και μόλις 4 στο Λύκειο.

“Είναι εύλογο να ανησυχούμε για το μέλλον της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης”

“Στηρίζουμε ως Δήμος την Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, διαθέτοντας εξοπλισμό στα σχολεία, αλλά και εκτός σχολείου, μέσω των κοινωνικών μας δομών. Όμως με τους αριθμούς που προανέφερα,είναι εύλογο να ανησυχούμε για το μέλλον της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο Δήμο μας, τόνισε ο Νίκος Χατζητρακόσιας, ο οποίος έχει ζητήσει να του διατεθούν τα συμπεράσματα του Συνεδρίου, ώστε να γνωρίζει τις απόψεις και προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για το φλέγον αυτό θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ