Ανασκόπηση στην αγορά και την επιχειρηματικότητα από τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

0

Για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, μίλησε o Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στην εκπομπή “Αντιπαραθέσεις” του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky (18/12/2022)

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε ότι ο φετινός τζίρος των επιχειρήσεων θα είναι καλύτερος από το 2021, αλλά δεν θα αγγίξει τον αντίστοιχο του 2019, ενώ παράλληλα τόνισε ότι σε κάποια καταναλωτικά είδη, όπως ένδυση και υπόδηση αναμένεται να μειωθεί ο τζίρος κατά 20%.

Ο ίδιος δήλωσε ακόμη, ότι σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Pulse RC για λογαριασμό του Ε.Ε.Α., ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων αναφέρει ότι το ενεργειακό αποτελεί τη  μεγαλύτερη πηγή εξόδων και παράλληλα εξήγησε ότι μεγάλο μέρος των εισοδημάτων των πολιτών χάνεται στην ενέργεια και στα είδη πρώτης ανάγκης, γεγονός που οδηγεί στη μείωση της κατανάλωσης.

“Η αισιοδοξία θα έρθει μόνο αν η Ευρώπη πιεστεί και βάλει ένα πλαφόν στην ενέργεια, διαφορετικά τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι πολύ δύσκολα για την οικονομία των χωρών και ιδιαίτερα για την Ελλάδα που είναι μία ευάλωτη οικονομία” τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Τέλος, επανέλαβε την πρόταση του Ε.Ε.Α. για μία ρύθμιση 120 δόσεων για το σύνολο των οφειλών, διαφορετικά όπως εξήγησε ένα μεγάλο ποσοστό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν θα καταφέρει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Δείτε το βίντεο: 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ