Αργεντινή: Συμφωνία με ΔΝΤ – Αναχρηματοδότηση χρέους ύψους 44 δις δολαρίων

0

Η κυβέρνηση της Αργεντινής οριστικοποίησε τη συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το νομοσχέδιο για την αναχρηματοδότηση του χρέους των περίπου 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ θα σταλεί στο Κογκρέσο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας, μετά από έντονες διαπραγματεύσεις η κυβέρνηση κατάφερε να κλείσει τη συμφωνία με το ΔΝΤ που θα επιτρέψει στη χώρα για να αναχρηματοδοτήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στο αποτυχημένο πρόγραμμα Stand By του 2018, το οποίο είχε περίοδο λήξης κατά κύριο λόγο το 2022 και 2023.

 

Η επιδίωξη

Το νέο πρόγραμμα επιδιώκει να συνεχίσει να δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες σταθερότητας για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων διαρθρωτικών προκλήσεων και την ενίσχυση των θεμελίων για βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη.

Σημειώνεται πως η Αργεντινή δεν κατέληγε σε συμφωνία με το ΔΝΤ, θα έπρεπε να καταβάλει τα τρία επόμενα χρόνια, σε κεφάλαιο και τόκους, περισσότερα από 19 δισ. δολάρια το 2022, περίπου τόσα το 2023 και περίπου τέσσερα δισ. δολάρια το 2024.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ