Αυστραλία: Δρόμοι γεμάτοι λάσπη και πλημμυρισμένα σπίτια – Ένας άντρας βρέθηκε νεκρός

0

Nέο κύμα κακοκαιρίας έπληξε τις τελευταίες μέρες την Αυστραλία, προκαλώντας σφοδρές πλημμύρες και μετατρέποντας τους δρόμους σε χειμάρρους. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του καθώς βρέθηκε νεκρός στην πλημμυρισμένη αυλή του σπιτιού του.

Ειδικότερα, ένας 71χρονος “βρέθηκε νεκρός στην πίσω αυλή που είχε πλημμυρίσει” του σπιτιού του στο Ρότσεστερ, μια μικρή πόλη βόρεια της Μελβούρνης της Αυστραλίας, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη. Την ίδια ώρες πλημμύρες σημειώθηκαν σε τουλάχιστον τρεις πολιτείες.

Πρόκειται για πολιτείες της νοτιοανατολικής Αυστραλίας, όπου αυτοκίνητα βρίσκονταν βυθισμένα στα νερά και σπίτια είχαν πλημμυρίσει, με τα προάστια της Μελβούρνης να βρίσκονται μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο από τις καταρρακτώδεις βροχές.

Σήμερα οι βροχοπτώσεις άρχισαν να κοπάζουν και οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών περπατούσαν σε δρόμους γεμάτους λάσπη όπως και κάθε είδους συντρίμμια και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Οι εντολές εκκένωσης εξακολουθούν να ισχύουν για δεκάδες τοποθεσίες.

“Είναι σοβαρό, είναι πιθανώς πάρα πολύ επικίνδυνο”, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτόρια Νταν Άντριουζ, ο οποίος ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες που δίνουν οι κρατικές αρχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ