Αυστραλία: Μεγάλη συμφωνία με προμήθεια πυραύλων Κρουζ από τις ΗΠΑ

0
FILE - A Tomahawk Land Attack Missile (TLAM) launches from the guided missile cruiser USS Cape St. George (CG 71) in operation in the Mediterranean Sea on March 23, 2003. Australia said it's planning to buy up to 220 Tomahawk cruise missiles from the United States after the U.S. State Dept. approved the sale Friday, March 17, 2023. (Intelligence Specialist 1st Kenneth Moll/U.S. Navy via AP, File)
Συμφωνία ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας για την απόκτηση έως και 220 πυραύλων Τόμαχοκ μεγάλου βεληνεκούς έκλεισε η Αυστραλία με τις ΗΠΑ.

 

Συμφωνία ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας για την απόκτηση έως και 220 πυραύλων Τόμαχοκ μεγάλου βεληνεκούς έκλεισε η Αυστραλίαμε τις ΗΠΑ.

Οι πύραυλοι θα εγκατασταθούν αρχικά σε καταδρομικά του Βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας και στη συνέχεια θα μπορούν να τοποθετηθούν και στα πυρηνοκίνητα υποβρύχια που αναμένεται να αποκτήσει η χώρα, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Αυστραλίας στο πλαίσιο της συμφωνίας “AUKUS”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αμερικανικού Στέητ Ντιπάρτμεντ οι πύραυλοι αυτοί θα μπορούσαν να “μετάσχουν σε αποστολές που θα εξυπηρετούν τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών”.

Πηγή: ΕΡΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ