Αυτοψία Πατούλη – Βούρου στο ρέμα Ποδονίφτη – Οχύρωση των πόλεων απέναντι στην κλιματική κρίση

0

Αυτοψία στο ρέμα Ποδονίφτη πραγματοποίησε ο  Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Γ. Βούρο και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο.

Στην αυτοψία συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Φιλαδέλφειας -Ν. Χαλκηδόνας Δ. Κανταρέλης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Λ. Γεωργαμλής, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Γ. Πατούλης: «Η περιβαλλοντική αναβάθμιση και η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου στις προτεραιότητες της Περιφέρειας»

«Η κλιματική κρίση είναι γεγονός. Πρέπει να οχυρώσουμε τις πόλεις μας προκειμένου να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε με τον πιο αποτελεσματικό και επαρκέστερο τρόπο τα πλημμυρικά φαινόμενα. Σήμερα μαζί με τον δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας -Ν. Χαλκηδόνας τον Γ. Βούρο και τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Δημόπουλο, βρεθήκαμε στον Ποδονίφτη, προκειμένου να ενημερωθούμε για την υφιστάμενη κατάσταση και να συνεργαστούμε προκειμένου να διασφαλιστεί η επαρκής προετοιμασία και πρόληψη. Είναι γεγονός ότι έχουν διαπιστωθεί διαβρώσεις σε ορισμένα σημεία και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες αποκατάστασης. Παράλληλα περιμένουμε την οριοθέτηση -διευθέτηση που την έχει αναλάβει το υπουργείο Υποδομών. Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα συμβάλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου προς όφελος των πολιτών. Όπου χρειαστεί, θα στηρίξουμε τον δήμο στο σχέδιο ανάπλασης. Έργα με αναπτυξιακό πρόσημο που αναβαθμίζουν το αστικό περιβάλλον και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών συνάδουν πλήρως με τις προτεραιότητές μας και τους στόχους μας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ