Αυτοψία Πατούλη στα εκτελούμενα έργα του δήμου Νίκαιας-Αγ. Ιωάννου Ρέντη

0

Για την πορεία υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννου Ρέντη.

Τα έργα αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση και ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου «Πλάτωνα» προϋπολογισμού 800 χιλιάδων ευρώ και στην ανάπλαση τμήματος του καταργημένου νεκροταφείου Νεαπόλεως Νίκαιας και παρακείμενου αλσυλλίου συνολικού προϋπολογισμού 848 χιλιάδων ευρώ. Τον Περιφερειάρχη συνόδευε ο Δήμαρχος της πόλης Γ. Ιωακειμίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού Λ. Χατζηπαυλίδης, οι αντιδήμαρχοι Γ. Μπακατσέλος, Η. Βακαλάκης και υπηρεσιακά στελέχη.

Τα οφέλη

Τα οφέλη από την υλοποίηση των έργων, όπως επισημάνθηκε και από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη είναι σημαντικά τόσο στην εξοικονόμηση ενέργειας, όσο και στην αστική αναβάθμιση και την ανάπτυξη χώρων αναψυχής, άθλησης και πρασίνου. Ο δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη και τα στελέχη της Περιφέρειας για τη συμβολή τους στην αναβάθμιση των συγκεκριμένων περιοχών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη του δήμου και αθλητές.

Αναλυτικά τα έργα

Η ανάπλαση του Νότιου Τμήματος του πρώην Κοιμητηρίου Νεαπόλεως Νίκαιας και του παρακείμενου αλσυλλίου είναι Προϋπολογισμού 848.000 €. Σκοπός του έργου είναι η αξιοποίηση μεγάλου μέρους του ανενεργού πρώην νεκροταφείου Νεάπολης Νίκαιας ώστε να δοθεί στους δημότες και ειδικά στους νέους του Δήμου για άθληση καθώς επίσης και να λυθεί το πρόβλημα της ποιοτικής ανάπτυξης των οικόσιτων ζώων με τη δημιουργία δικού τους ξεχωριστού χώρου.

Υλοποιήση:

  • Στο Νότιο τμήμα του παλαιού νεκροταφείου: ενός γηπέδου Καλαθοσφαίρισης (Μπάσκετ) διαστάσεων 15,50Χ31,70μ. και ενός γηπέδου Αντισφαίρισης (τένις) διαστάσεων 36,00Χ18,00μ.
  • Στον ίδιο χώρο κατασκευάζονται επίσης: Διάδρομος πρόσβασης στον χώρο των γηπέδων με τις απαιτούμενες προδιαγραφές για χρήση από Α.μ.Ε.Α., κερκίδες παραπλεύρως του γηπέδου μπάσκετ, διαμόρφωση του χώρου γύρω από τα γήπεδα, φύτευση- άρδευση ελεύθερου χώρου, σύστημα αποχέτευσης ομβρίων, φωτισμός, περίφραξη των γηπέδων και περίφραξη του χώρου.
  • Στο παρακείμενο αλσύλλιο: χώρος επίσκεψης οικόσιτων ζώων με ξεχωριστή είσοδο, ράμπα πρόσβασης, χώρος με υπαίθρια όργανα γυμναστικής, δύο ξύλινες πέργκολες, παγκάκια, φωτισμός και μικρής έκτασης εργασίες συντήρησης στον περιβάλλοντα χώρο.

Ενεργειακή Αναβάθμιση και Ανακατασκευή κλειστού γυμναστήριου Πλάτωνα. Το έργο είναι προϋπολογισμού 800.000 €, και στόχος είναι η δραστική μείωση του ενεργειακού κόστους λειτουργίας και η ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Κολυμβητηρίου στο αθλητικό συγκρότημα που βρίσκεται επί της οδού Πέτρου Ράλλη 92 στη Νίκαια.

 Τα έργα μέχρι σήμερα

1) Αντικατάσταση του Λέβητα παρασκευής του ζεστού νερού χρήσης και θέρμανσης των χώρων, ισχύος 650.000 kcal/h, με Λέβητα ιδίας ισχύος, υψηλής ενεργειακής κλάσης

2) Αντικατάσταση του Λέβητα κολυμβητικής δεξαμενής ισχύος 1.350.000 kcal/h, με Λέβητα ιδίας ισχύος, υψηλής ενεργειακής κλάσης για την κάλυψη των αναγκών σε ΖΝΧ (Ζεστό Νερό Χρήσης)

3) Εγκατάσταση κεντρικού συστήματος αυτόματης διαχείρισης των πηγών θερμικής ενέργειας

4) Εγκατάσταση κεντρικού ηλιοθερμικού συστήματος για την τροφοδοσία των υφιστάμενων θερμαντήρων (Boilers) του κολυμβητηρίου.

5) Αντικατάσταση των τριών πλακοειδών εναλλακτών που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση του νερού της πισίνας, λόγω παλαιότητας και εκτεταμένων διαβρώσεων.

6) Εγκατάσταση νέου boiler τριπλής ενεργείας και συστοιχίας ηλιακών συλλεκτών για την τροφοδοσία αυτού, στο χώρο του λεβητοστασίου του γυμναστηρίου για την κάλυψη των αναγκών αυτού σε ΖΝΧ.

7) Βελτίωση των θερμομονώσεων των σωληνώσεων.

8) Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας μικρού κόστους.

9) Επιστεγάσεις πολυκαρβονικών φύλλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ