Πέθανε ο ατζέντης των σταρ του ποδοσφαίρου, Μίνο Ραϊόλα – Η ανακοίνωση της οικογένειάς του

0

Με μία λιτή ανακοίνωση η οικογένεια του ανακοίνωσε το θάνατο του Μίνο Ραϊόλα σε ηλικία 54 ετών, το Σάββατο 30 Απριλίου.

Η ανακοίνωση:

«Με απέραντη θλίψη, μοιραζόμαστε το θάνατο του πιο στοργικού και εκπληκτικού ποδοσφαιρικού παράγοντα που υπήρξε ποτέ.

Ο Mίνο πάλεψε μέχρι τέλους με την ίδια δύναμη που έβαζε στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων για να υπερασπιστεί τους παίκτες μας. Ως συνήθως, ο Mίνο μας έκανε υπερήφανους και δεν το κατάλαβε ποτέ.

Ο Μίνο άγγιξε τόσες πολλές ζωές μέσα από τη δουλειά του και έγραψε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Η παρουσία του θα μας λείψει για πάντα.

Η αποστολή του Μίνο να κάνει το ποδόσφαιρο ένα καλύτερο μέρος για τους παίκτες θα συνεχιστεί με το ίδιο πάθος.

Ευχαριστούμε όλους για την τεράστια υποστήριξη που λάβαμε κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων στιγμών και ζητάμε σεβασμό στην ιδιωτική ζωή της οικογένειας και των φίλων του σε αυτή τη στιγμή της θλίψης».

Λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή, συγκεκριμένα την Πέμπτη 28 Απριλίου, είχε κάνει το γύρο του κόσμου η είδηση του θανάτου του, αλλά είχε αποδειχθεί fake news. Είχε γίνει μάλιστα και διάψευση στον προσωπικό του λογιαρασμό στο Twitter, ενώ την είδηση είχαν διαψεύσει, τόσο ο γιατρός του Αλμπέρτο Ζανγκρίλο, όσο και ο στενός του συνεργάτης Χοσέ Φόρτες Ροντρίγκεζ τονίζοντας, ωστόσο, αμφότεροι, ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή και δίνει μάχη στο νοσοκομείο.

Οι συνεργασίες του Ραϊόλα

Ο Ραϊόλα αρχισε την καριέρα του ως μάνατζερ σε ηλικία 20 ετών, ανοίγοντας την πρώτη εταιρεία του. Η πρώτη μεταγραφή του ήταν ο αριστερός εξτρέμ, Μπράιαν Ρόι, από τον Άγιαξ στη Φότζια το 1992, ενώ ενεπλάκη σε εκείνες των Ντένις Μπέργκαμπ και Βιμ Γιονκ στην Ίντερ, επεκτείνοντας στη συνέχεια τις δραστηριότητές του όλο και περισσότερο, ώσπου να γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς μάνατζερ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Η ατζέντα του γέμιζε διαρκώς, στην οποία υπάρχουν τεράστια ονόματα όπως του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, του Τζίτζο Ντοναρούμα, του Μάριο Μπαλοτέλι, του Πολ Πογκμπά, του Μάρκο Βεράτι, του Ματάις ντε Λιχτ, του Έρλινγκ Χάαλαντ και πολλών ακόμη.

Το 2020 το Forbes τον είχε τοποθετήσει μεταξύ των πλουσιότερων μάνατζερ, με έσοδα 84,7 εκατομμυρίων δολαρίων, έχοντας «κλείσει» συμφωνίες για 847,7 εκατομμύρια δολάρια.

Εξασφάλισε την προμήθεια-ρεκόρ όλων των εποχών των 26,154 εκατομμυρίων ευρώ το 2016, για να πάει τον Πολ Πογκμπά από τη Γιουβέντους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα τελευταία χρόνια είχε κατά μέσο όρο 65-70 εκατομμύρια προμήθειες ετησίως και βρισκόταν στην πρώτη τριάδα των πλουσιότερων μάνατζερ, μετά τον Ζόρζε Μέντες και τον Τζόναθαν Μπαρνέτ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ