Αύξηση 50% στις αφίξεις ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ: Ισχυρή ανάκαμψη του τουρισμού

0

Στην αύξηση της επιβατικής κίνησης στο Ελευθέριος Βενιζέλος αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας σε τηλεοπτικό σταθμό. «Τα στοιχεία για τον Ιούνιο είναι εντυπωσιακά», δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, οι αφίξεις από τις ΗΠΑ τον Ιούνιο καταγράφουν αύξηση 50% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ενώ ιδιαίτερη δυναμική εμφανίζουν τα στοιχεία και από άλλες σημαντικές τουριστικές αγορές του εξωτερικού, με τις αφίξεις από την Αυστρία να παρουσιάζουν αύξηση +32%, από το Ισραήλ +24%, τον Καναδά +12%, τη Γαλλία +8% και τη Μεγάλη Βρετάνια +1%.

Ανάκαμψη

«Η ανάκαμψη του τουριστικού μας προϊόντας είναι ισχυρή. Και όλα αυτά, μάλιστα, σε μία χρονιά η οποία δεν είναι καθόλου ανέφελη, με κλειστή την αγορά της Κίνας, της Ουκρανίας και της Ρωσίας, με έναν πόλεμο να μαίνεται όλους τους τελευταίους μήνες στην καρδιά της Ευρώπης, με πανδημία και με όλα τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων και της ενεργειακής κρίσης», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας ότι τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, γεγονός που καταγράφεται και στα έσοδα. «Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Γιατί σημαίνει στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, του εμπορικού κόσμου, της μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης που αποτελεί τη “ραχοκοκαλιά” της ελληνικής οικονομίας, τα εκατοντάδες επαγγέλματα που σχετίζονται με το τουριστικό μας προϊόν, τον κλάδο της κατασκευής, την προσέλκυση νέων επενδύσεων, καθώς και την υλοποίηση βασικών έργων υποδομής στις τοπικές κοινωνίες», σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ