Γ΄ΚΑΠΗ Νέας Σμύρνης: Πρόγραμμα OTAGO ( μη πτώσης ηλικιωμένων)

0

Η εφαρμογή του προγράμματος OTAGO – μη πτώσης ηλικιωμένων επεκτείνεται και στα μέλη του Γ ΚΑΠΗ στο πλαίσιο της συνεργασίας της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Νομικού Προσώπου Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

Το πρόγραμμα Otago ήδη εφαρμόσθηκε με μεγάλη επιτυχία στα μέλη των Α΄  & Β’ ΚΑΠΗ. Κατόπιν τούτου ήταν η σειρά των μελών του Γ΄ ΚΑΠΗ να εκπαιδευτούν και να τύχουν της ωφέλειας του προγράμματος. Η παρουσίαση του Προγράμματος έγινε από την υπεύθυνη Φυσικοθεραπεύτρια των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου κα Καριαμπά Ευφροσύνη, Instructor, Otago Exercise Program (OEP), στο χώρο του Γ΄ ΚΑΠΗ.

Τι είναι το OTAGO

Το πρόγραμμα ασκήσεων Otago μειώνει τις πτώσεις αυξάνοντας τη δύναμη, την ισορροπία, βελτιώνοντας τη σωστή στάση, τη διάθεση, τη μνήμη, το πρότυπο του ύπνου και τι κοινωνικές επαφές. Με αυτό τον τρόπο  βελτιώνεται η ποιότητα ζωής του ατόμου και η αίσθηση της ανεξαρτησίας του ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση του. Το πρόγραμμα  εφαρμόζεται υπό την μορφή ομαδικής συνεδρίας (8-10 ατόμων) τα οποία επιλέγονται μετά από ειδική φυσιοθεραπευτική αξιολόγηση.

«Πάντα δίπλα στον πολίτη»

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης Νέας Σμύρνης κ. Γιατζίδης Παναγιώτης δήλωσε: «Η Κοινωνική Υπηρεσία του  Δήμου  Νέας  Σμύρνης στέκεται πάντα δίπλα στον πολίτη με υπευθυνότητα και αέναο αίσθημα αλληλεγγύης. Η υιοθέτηση κάποιου είδους φυσικής άσκησης που να γίνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα προσφέρει τόσο στην βελτίωση της ατομικής υγείας όσο και σε μακροζωία. Συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των μελών των ΚΑΠΗ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ