Γαλλία: Στις 10 Απριλίου οι προεδρικές εκλογές

0

Υψηλή εκτιμάται ότι θα είναι η αποχή στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 10 Απριλίου στη Γαλλία.

Ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους, ή το 24,4%, ενδέχεται να μην ψηφίσει.

Μια συμπεριφορά που εξηγείται, κυρίως από τη δυσαρέσκεια που συνδέεται με την πολιτική προσφορά (για το 34% των Γάλλων) και την αίσθηση ότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα (40%), καθώς ο Μακρόν προηγείται πολύ από τους αντιπάλους του στις δημοσκοπήσεις.

Δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους έξι μήνες, σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές στη Γαλλία, ο Μακρόν παραμένει κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Μάλιστα, δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Νοέμβριο έδειξε, ότι ο Γάλλος ακροδεξιός αστέρας των τοκ σόου Ερίκ Ζεμούρ θα πέρναγε στον δεύτερο γύρο, εάν οι προεδρικές εκλογές του Απριλίου του 2022 γίνονταν τότε (δηλαδή, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου), και θα αντιμετώπιζε τον Εμανουέλ Μακρόν.

Πάντως, ο Εμανουέλ Μακρόν, βάσει και των δημοσκοπήσεων της νέας χρονιάς, φαίνεται να διατηρεί ευρύ προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου έναντι των αντιπάλων του από τη Δεξιά και την Άκρα Δεξιά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ