Γερμανία: Πολύνεκρη επίθεση σε εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά

0

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν έπειτα από πυροβολισμούς σε κέντρο Μαρτύρων του Ιεχωβά, στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ σε κέντρο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην περιοχή Άλστερντορφ και τράπηκε σε φυγή.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι η πρώτη ειδοποίηση έφθασε λίγο μετά τις 21:15 (τοπική ώρα· 22:15 ώρα Ελλάδας) και αφορούσε πληροφορίες για πυροβολισμούς. Αστυνομικοί που βρίσκονταν ήδη στην περιοχή έσπευσαν στο σημείο και άκουσαν άλλον έναν πυροβολισμό καθώς προσέγγιζαν το κτίριο. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν άνοιξαν πυρ, διευκρινίστηκε.

Σύμφωνα με την Bild, αρχικά εντοπίστηκαν έξι νεκροί. Ο έβδομος βρέθηκε από αστυνομικούς στον δεύτερο όροφο. «Δεν είναι ακόμη σαφές εάν πρόκειται για τον δράστη, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για διαφυγή του δράστη ή των δραστών της επίθεσης», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Συμπλήρωσε πως δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με το κίνητρο της επίθεσης.

Τέλος, η αστυνομία του Αμβούργου ανακοίνωσε ότι ο δράστης της επίθεσης βρίσκεται πιθανότατα μεταξύ των νεκρών. «Βρήκαμε νεκρό άτομο σε κοινοτικό κέντρο στο Γκρος Μπόρστελ που υποθέτουμε ότι θα μπορούσε να είναι ο δράστης», αναφέρεται στην ανάρτηση της αστυνομίας στο Twitter και επισημαίνεται ότι οι έρευνες συνεχίζονται «προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα να εμπλέκονται άλλοι δράστες».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ