Γλυφάδα:Μεγαλη επιτυχία είχε η συναυλία του Πάνου Μουζουράκη

0

Σείστηκε η Γλυφάδα σε μια καταπληκτική βραδιά γεμάτη κέφι, τραγούδι και γέλιο. Χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν χθες βράδυ το υπαίθριο θέατρο της παραλίας στην ανεπανάληπτη συναυλία του Πάνου Μουζουράκη, «έπαθαν αγάπη» και τραγουδούσαν μαζί του «φίλα με ακόμα», ενώ στο «αυτή είναι η ζωή» με το οποίο και έκλεισε το δίωρο πρόγραμμα, επικράτησε πανικός. «Προϋπόθεση για να τραγουδήσω στο Φεστιβάλ Γλυφάδας ήταν να μετακομίσω στην πόλη σας και αυτό έκανα», είπε ο ίδιος σε έναν ξεκαρδιστικό διάλογο με τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο οποίος τον ευχαρίστησε για τη χθεσινή του παρουσία, για τον ενθουσιασμό και τη θετική ενέργεια που μετέδωσε, για τις υπέροχες στιγμές που σκόρπισε μαζί με την ταλαντούχα νικήτρια του The Voice of Greece Μαρία Σακελλάρη. Ήταν μια από αυτές τις βραδιές που μένουν αξέχαστες σε όλους όσοι τις ζουν live. Η μεγάλη αυτή συναυλία, όπως και όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας, είχε ελεύθερη είσοδο για όλους, κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας. Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται με τη χρηματοδότηση του Κ.Α.Π.ΠΑ., υπό τον Πρόεδρό του, Δημοτικό Σύμβουλο Γλυφάδας Στέλιο Κουρουπάκη. Παρόντες στη χθεσινή βραδιά ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γλυφάδας Σωκράτης Ζάχος, ο Αντιπρόεδρος του Κ.Α.Π.ΠΑ. Βασίλης Νικάκης, οι Αντιδήμαρχοι Άννυ Καυκά, Νατάσσα Αργυροπούλου, Μαίρη Μηλιαρέση, Λένα Δεναξά, Γιάννης Σκαλτσάς, οι Εντεταλμένες Δημοτικοί Σύμβουλοι Δαφνούλα Χαρίση – Μπίλια και Ελένη Καράχου – Σκούταρη, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Νιτσιόπουλος, Νίκος Βρυζίδης, Νίκος Λεβετσοβίτης, Γεωργία Βαμβακερού και Παναγιώτης Σταυριανάκης.

Απόψε σινεμά στην 3η Μαρίνα, 8:30 μ.μ.

«Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι»

Στο πρώτο πλάνο του φιλμ μια κόκκινη αυλαία σηκώνεται και μας αποκαλύπτει ένα θεατρικό, ελαφρά παραμυθένιο σκηνικό, παραπέμποντάς μας εξ αρχής σε μια ιστορία με ισχυρή δόση φαντασίας. Εκεί, σε μια γραφική παριζιάνικη γωνιά, έχει το μικρό βιβλιοπωλείο του ο Βιτσέντζο, ένας καλόκαρδος και μοναχικός Ιταλός ο οποίος φροντίζει την καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι έφηβη κόρη του. Εκείνη αρνείται να μιλήσει μετά το ατύχημά της, ο Βιντσέντζο κάνει υπομονή, την περιποιείται και της διαβάζει βιβλία, ενώ διάφοροι γείτονες και περαστικοί δίνουν χρώμα στην ημερήσια ρουτίνα του. Αυτή, όμως, θα διαταραχθεί έντονα όταν εισβάλλει στο μαγαζί και στη ζωή του σαν σίφουνας η Γιολάντ, μια όμορφη, εξωστρεφής ηθοποιός που κάνει πρόβες στο μικρό θέατρο της απέναντι γωνίας. Ο προστατευμένος μικρόκοσμος του Βιντσέντζο, οχυρωμένος από μυθιστορηματικές περιπέτειες και λογοτεχνικές εξιστορήσεις, θα δεχθεί την “επίθεση” της αληθινής ζωής, η οποία διψά για πραγματικά συναισθήματα κι άμεση ανθρώπινη επαφή, την οποία δεν μπορεί να αντικαταστήσει η – κάθε είδους – καλλιτεχνική αναπαράστασή της. Έντονα συναισθηματική και ρομαντική, η σχέση δυο χαρακτήρων οι οποίοι αναγκάζονται να βγουν από την ψυχολογική κρυψώνα τους και να αντιμετωπίσουν μετωπικά τη ζωή, αποτυπώνεται με μια νοσταλγία που θυμίζει καλογραμμένο ευπώλητο μυθιστόρημα.

Ιταλία, Γαλλία. 2021. Διάρκεια: 89΄. Διανομή: ROSEBUD.21

Ο Μικρός Πρίγκιπας στην πλατεία Εσπερίδων, 8:00 μ.μ.

Στην παιδική χαρά της πλατείας Εσπερίδων, ο Μικρός Πρίγκιπας, αυτό το μαγικό παραμύθι, που αποτελεί μάθημα ζωής χωρίς ίχνος διδακτικού τόνου, θα καθηλώσει απόψε όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους, σε μια υπέροχη παράσταση κουκλοθέατρου. Μέσα από τις δροσερές αναμνήσεις του ταξιδιού του, ο μικρός πρίγκιπας ξετυλίγει μπροστά στα μάτια του πιλότου όλη την επιπολαιότητα, την υπεροψία, τη μιζέρια, τη δίψα για εξουσία και λεφτά και τη μοναξιά των ανθρώπων, μέσα από μια συνεχή αναζήτηση για την «αλήθεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ