Γλυφάδα: Πρώτες βοήθειες για βρέφη και παιδιά. δείτε πότε γίνεται

0

 

Βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών για τα συχνότερα περιστατικά που απασχολούν τους γονείς και τους φροντιστές βρεφών και μικρών παιδιών

Ένα εξαιρετικά χρήσιμο 2ωρο εκπαιδευτικό σεμινάριο διοργανώνει, δωρεάν, ο Δήμος Γλυφάδας. σε συνεργασία με το Κέντρο Προγεννητικής Φροντίδας – Εναλλακτικής και Ολιστικής Ιατρικής «Κύκλος» (Ορφέως 21, Ηλιούπολη) την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, στο Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατ. Ρωμυλίας 123, Άνω Γλυφάδα). Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γλυφάδας, κο. Γιώργο Παπανικολάου γίνεται μία προσπάθεια εκ μέρους του Δήμου με στόχο τις ενημερωτικές δράσεις και πρωτοβουλίες που θα προσφέρουν μία καλύτερη καθημερινότητα στους δημότες ενώ παράλληλα, ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν τη δράση αυτή εμπράκτως.

Μερικά από τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι:
– Περιποίηση τραύματος και αιμορραγίας
– Χτυπήματα στο κεφάλι
– Ρινορραγία
– Πνιγμονή
– Εγκαύματα
– Πνιγμός
– Πυρετός κ.ά.

Από τους ειδικούς θα απαντηθούν οι ερωτήσεις των συμμετεχόντων. Η συνάντηση απευθύνεται σε γονείς και φροντιστές που θέλουν να αισθάνονται σίγουροι πως μπορούν να αντιμετωπίσουν σωστά και έγκαιρα, σύμφωνα με τα τελευταία παγκόσμια πρωτόκολλα πρώτων βοηθειών, κάποιο επείγον περιστατικό το οποίο μπορεί να συμβεί στο βρέφος – μικρό παιδί.

Τον συντονισμό της δράσης έχει η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας, ψυχολόγος Λένα Δεναξά.

Εισηγήτριες :

Αφροδίτη Κονδύλη

Parent Coach PCI Certified, Σύμβουλος γονεϊκότητας Εκπαιδεύτρια Γονέων AATH, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC, Φαρμακοποιός,MSc Παιδιατρικής.
Attachment focused, Nervous system and trauma informed,

Σοφία Δούμα,

Μαία, Εκπαιδευτικός, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος IBCLC, Certified Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γλυφάδας καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08:00 π.μ έως τις 15:00 μ.μ στο τηλέφωνο 210 9647021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ